Hangáék Gran Canarián állították el a vérzést

Ádám ismét jól játszott, a Barcelona pedig a vártnál könnyebben nyert a Kanári-szigeteken és nem engedte át első helyét a Realnak.

ACB Liga, alapszakasz, 30. forduló

Herbalife Gran Canaria (11-19) – FC Barcelona Lassa (24-6) 77-97

A Barcelona fáradtan és rossz formában, egy vesztes Euroliga-negyeddöntős párharccal és két bajnoki vereséggel a háta mögött látogatott a Gran Canaria otthonába. A katalánok botlásait kihasználva a nagy rivális Real Madrid időközben utol is érte Hangáékat a tabella élén és tegnap ismét nyert, így a Barcának is győznie kellett, hogy ne veszítse el a régóta birtokolt első helyét. Mindössze két nappal a Baskonia elleni hazai vereség után aztán a gránátvörös-kékek meglepően simán, jól játszva és végig vezetve gyűjtötték be a két pontot a Granca ellen. A Barca Tomic nélkül játszva is rögtön az elején magához ragadta a vezetést, Hanga kosarainak is köszönhetően a 10 pontos fórból (11-21) gyorsan 20 lett (19-39), így bő negyed óra alatt el is dőlt a meccs érdemi része.

A Barcelonában Hanga Ádám ismét csereként lépett pályára, 17 játékperce alatt pedig 12 pontig (3/3 dupla, 5/2 tripla), 2 lepattanóig, 1 gólpasszig, és 1 labdaszerzésig jutott, az 1 beütött faultjára pedig 2 kiharcolt jutott, így 12-es indexmutatóval zárt.

A Gran Canaria legjobb dobói: Wiley 19, Eriksson 11/6 Hannah 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 20/9, Claver 13, Hanga 12/6, Ribas 12/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus