Hangáék hatalmas győzelmet arattak a címvédő otthonában

Nagyszerű rangadót játszott egymással a CSZKA Moszkva és a Barcelona, az egylabdás végjátékban Mirotic a címvédőt is kivégezte.

Euroliga, alapszakasz, 26. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 17-9) – FC Barcelona (spanyol, 20-6) 80-82

Szezonbeli talán legnagyobb verségét szenvedte el a Barcelona a 11. fordulóban a CSZKA Moszkvától (67-96), mikor is a címvédő nagybetűs csapatjátékkal oktatta a Palau Blaugranában a katalánokat. A Barca most az orosz fővárosban igyekezett visszavágni ezért a kudarcért és még jobban leszakítani magáról a forduló előtt tőlük két meccsel lemaradó nagy riválist.

A két sztárcsapat rangadója nem is okozott csalódást, Mirotic és a korábbi kenyéradója ellen fellépő Higgins kosaraival kiválóan kezdett a Barca (0-7, 9-18). Hackették is magukra találtak aztán, a második negyedben megfordították az összecsapást (33-26). A második félidőben már szinte kosárra kosár volt a válasz, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Alakult az éles hajrá, melynek Hanga Ádám is aktív részese volt, a főszerepet pedig az egyik oldalon továbbra is Hackett, a másikon pedig Higgins vállalta magára.

Az egylabdás végjátékban aztán 77-80-nál James tette jóvá az előtte elkövetett hibáját egy óriási saroktriplával. A Barcának azonban még maradt 5 másodperce és Mirotic egy egészen elképesztő, dudaszóra dobott egylábas középtávolival kivégezte a moszkvaiakat. A katalánok így zsinórban hetedig győzelmüket aratták és tartják a lépést a második helyen a Reallal.

Hanga Ádám kezdőként 14 és fél percet játszott ezúttal, ami alatt 5 pont (2/1 dupla, 5/1 tripla), 3 gólpassz, 1 labdaszerzés, 1 blokk, 2 eladott labda illetve 3-3 beütött és kiharcolt fault került a neve mellé, ami most 3 indexpontot ért.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Hackett 17/9, Hilliard 14/6, James 12/6, Kurbanov 11/9, Hines 10
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 23/9, Higgins 17, Davies 16/12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus