Hangáék ismét elverték a Baskoniát

A kupagyőzelem után az Euroligában is lendületben maradt a Barcelona, Hanga Ádám jelenlegi csapata idén már harmadszor győzte le a korábbit.

Euroliga, alapszakasz, 23. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 14-9) – KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 11-12) 77-67

A Real Madriddal vívott fantasztikus vasárnapi kupadöntő után nem sokáig ült a babérjain a Barcelona, a honi rivális Baskonia elleni Euroliga-meccsre ugyanis már ismét egy remekül felkészített katalán csapat futott ki a parkettre. Hanga előző klubját eddig már kétszer legyőzte idegenben a Barca, akiknek most a Palau Blaugranában az előzőeknél sokkal simábban sikerült megtenniük ugyanezt, így továbbra is nagy harcban vannak a másik közvetlen riválisukat, az Olympiakoszt szintén ma legyőző Efesszel a negyedik helyért.

Lényegében az első félidőben dűlőre vitték a dolgokat a hazaiak, 0-2-nél regisztrálhattuk a baszkok első és egyben utolsó vezetését a találkozón. Ezt ugyanis egy 10-0-s Barca-roham követte, a katalánok mindössze 9 pontot engedélyeztek a Baskoniának az első negyedben (22-9), majd hamarosan a 20, sőt 44-19-nél a 25 pontot is elérte a különbség. Az első félidőben már 15 pontos Kevin Seraphin (15 pont, 6 lepattanó, 2 blokk), illetve a gólpasszokat ontó Király Kupa-MVP, Thomas Heurtel (11/3 pont, 9 gólpassz, 5 lepattanó) voltak elsősorban elemükben szebbnél szebb megmozdulásaikkal, de természetesen minden Barca-játékost csak dicsérni lehetett. Fordulás után sem tudott 10 pont alá jönni a Baskonia (54-44), Ribasék kézben tartották a mérkőzést .

Hanga Ádámnak ezúttal kevésbé ment a játék, honfitársunk csereként 16 perc alatt 2 pontot dobott (4/1 dupla, 3/0 tripla), leszedett 4 lepattanót, adott 1 gólpasszt, kapott 1 blokkot, 3 beütött faultjára pedig 1 kiharcolt jutott, így tőle szokatlanul mínuszos indexmutatóval (-2) zárt.

A Barcelona legjobb dobói: Ribas 15/12, Seraphin 15, Heurtel 11/3
A Baskonia legjobb dobói: Shields 18/6, Hilliard 12/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus