Hangáék kikaptak Badalonában

Az Euroliga Final Fourba jutásról döntő meccse előtt a Joventut otthonában volt jelenése a Barcelonának, amit nem tudott megnyerni a listavezető.

ACB Liga, alapszakasz, 30. forduló

Divina Seguros Joventut Badalona (16-14) – FC Barcelona Lassa (23-5) 89-77

A Barcelona és az Efes már két hete gyűrik egymást az Euroliga negyeddöntőjében, és az eddigi négy találkozó után 2-2 az állás, a Final Fourba jutásról döntő meccsre pedig jövő héten szerdán kerül sor Isztambulban. Ebben a helyzetben kellett Hanga Ádáméknak Badalonába látogatniuk, így az erre a mérkőzésre való felkészülésre minden bizonnyal kevesebb figyelem jutott részükről ebben az erőltetett menetben. A playoff-helyen álló Joventut viszont nagyon élesen futott ki a parkettre és el is kapta a listavezetőt. A Barca a 40 perc során egyetlen egyszer, még az elején, 7-8-nál vezetett, ezt követően viszont Harangody-ék biztosan tartották előnyüket, a harmadik negyedet 29-18-ra megnyerték, ekkor már közel 20 ponttal is vezettek (66-47), köszönték szépen a lehetőséget és behúzták a győzelmet. A Barca előnye még így is egymeccsnyi (plusz az egymás elleni eredmény) a második Reallal szemben.

A Barcában Hanga Ádám csereként lépett pályára és 16 perc alatt 6 pontig (2/1 dupla, 4/1 tripla, 1/1 büntető) jutott, leszedett 2 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, eladott labdája, beütött és kiharcolt faultja, így 4-es indexmutatóval zárt.

A Joventut legjobb dobói: Harangody 16/3, Laprovittola 13/9, McFadden 12/12, Bongou-Colo 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Singleton 16/9, Ribas 13/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus