Hangáék kínos vereséget szenvedtek a Bilbao ellen

Simának indult, mégis hosszabbításba torkollt a Barca számára a baszkok elleni bajnokijuk, ahol végül ki is kaptak a katalánok. Hanga Ádám nagyon keveset játszott.

 

ACB Liga, alapszakasz, 17. forduló

FC Barcelona (13-4) – RETAbet Bilbao Basket (10-7) 92-94 h.u.

A Barcelona az Efes elleni roppant fárasztó pénteki Euroliga-meccse és fájó veresége után vasárnap ebédidőben a Bilbaót fogadta a bajnokságban. A Brandon Davies nélkül felálló katalánok úgy tűnt, hogy simán nyerni fognak, a második negyedben elhúztak (39-28), majd a nagyszünet után nem sokkal már 14 ponttal is vezettek (50-36). A baszkok azonban nem tekintették még lefutottnak a meccset és Jaylon Brown vezetésével a harmadik negyed végére, 62 pontnál kiegyenlítettek. Fordítaniuk azonban nem sikerült (ekkor még), Abrines és Kuric triplái visszaverték a Bilbao nagy rohamát, és Miroticék a folytatásban is mindig tudtak válaszolni.

Mégis jöhetett a hosszabbítás, hiszen a vendégek szívósan tapadtak, majd mikor a Barca nem tudta időben bedobni a labdát, Ben Lammers egy támadólepattanót visszatéve kiharcolta a túlórát. Brown büntetői és a szintén remeklő Axel Bouteille kosarai után aztán hosszú idő után ismét átvette a vezetést a Bilbao, akik el is csenték a nagy győzelmet a Palau Blaugranából. Hiszen a legvégén, 91-94-nél a tripladobás közben faultolt Delaney csak egy büntetőt értékesített a háromból, így elmaradt a második hosszabbítás. A Barca nem teheti ki az ablakba ezt az eredményt, aminek köszönhetően lecsúsztak a második helyre a Real mögé.

Hanga Ádám sok pihenőt kapott ezen a találkozón, ezúttal nem is kezdett, a pályán töltött mindössze 5 perce alatt nem volt rádobása, leszedett 2 lepattanót, kiosztott 1 gólpasszt és beütött 2 faultot egyetlen VAL pontszámért.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 24/6, Delaney 15/6, Higgins 14/6, Tomic 12
A Bilbao legjobb dobói: Boutille 20/6, Lammers 18, Brown 13, Martinez 12/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus