Hangáék lemosták a pályáról a második meccsen a Maccabit

Az első találkozón mutatott jó teljesítményére rátett még egy lapáttal a Real, így a madridiak 2-0-s előnnyel utazhatnak át Tel Avivba és már csak egy győzelemre vannak a Final Fourtól. Hanga Ádám ezúttal is remekelt.

 

Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Real Madrid (spanyol, 4.) – Maccabi Playtika Tel Aviv (izraeli, 5.) 95-66

A Real Madrid az első meccsen mutatott remek játékával bizonyította, hogy jól felkészült a Maccabi elleni párharcára, és tanult az izraeliek ellen elszenvedett, néhány héttel korábbi vereségéből. Azon a találkozón ugyanis tízpontos előnyt adtak le a spanyolok az utolsó percekben, ezúttal viszont végig koncentrálni tudtak és visszaverték a Maccabi felzárkózási kísérleteit.

Ezen az úton kellett továbbhaladniuk Hangáéknak, akik erre a találkozóra is rendkívül fókuszáltan érkeztek. A támadójátékukkal már az elején sem volt gond, a labdát remekül mozgató Real 35 pontot termelt az első negyedben (35-26). Emellé pedig kiváló védekezés is társult a folytatásban, így egyre nyílt az olló, a különbség mértéke már a félidő előtt elérte a 20 pontos határt (54-34). Ez pedig a folytatásban még tovább nőtt, ezen az estén óriási különbség volt a csapatok között.

A Real hozta tehát a hazai meccseit és úgy utazhat át Izraelbe, hogy már csak egyetlen győzelem választja el őket a Final Fourba jutástól. Érdekesség, hogy ez az egyetlen párharc, amely 2-0-ra áll, hiszen az Efes már az első meccsen nyert Milánóban, majd nem kis meglepetésre a Bayern München és a Monaco is ellopta a pályaelőnyt a Barcelonától illetve az Olympiakosztól, így itt mindenhol 1-1 az állás.

Hanga Ádám ezúttal is a Real Madrid kezdőcsapatának tagjaként volt tevékeny részese csapata sikerének. Válogatott klasszisunk 16 perc alatt a most is elit védekezése mellett hibátlanul dobott 9 pontjával (3/3 dupla, 1/1 tripla), 3 gólpasszával, 2 lepattanójával, illetve 1-1 labdaszerzésével és kiharcolt faultjával segítette csapatát, a negatív oldalra pedig mindössze egyetlen eladott labdája került. 15 indexpontja a harmadik legtöbb volt a Realban Poirier (31) és Llull (18) teljesítménye mögött.

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 17/15, Yabusele 16/3, Poirier 16, Hanga 9/3
A Maccabi legjobb dobói: Evans 9/3, Wilbekin 8/6, Williams 8/3, Zizic 8

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus