Hangáék magabiztosan nyertek Gran Canarián

A két szoros Euroliga-meccs után a hétvégére egy könnyedebb bajnoki jutott a Barcának, a katalánok Mirotic és ismét csak Heurtel nélkül is végig vezetve nyertek a Kanári-szigeteken.

 

ACB Liga, alapszakasz, 21. forduló

Herbalife Gran Canaria (9-11) – FC Barcelona (17-4) 65-81

A Barcelona szerdán a Valencia, majd pénteken a Milano ellen játszott egy-egy igazán kemény, fordulatos meccset az Euroligában, majd ezt követően megint csak két nappal már a Kanári-szigeteken volt jelenésük Hangáéknak. Pesics mester az eheti komoly megterhelés után pihenőt adott a legnagyobb sztárjának, Nikola Miroticnak, illetve a nemrég visszatért Thomas Heurtel sem játszhatott, aki a térde után most bokasérüléssel bajlódik. Cory Higgins viszont visszatért, és ha már így alakult, akkor egyből csapata legeredményesebbjeként vezette győzelemre a Barcát. A Gran Canaria kezdett jobban (10-4), ekkor úgy tűnt, hogy újabb szoros meccs várhat a katalánokra, ám a vendégek gyorsan fordítottak és 13-15 után már egyszer sem adták ki a kezükből a vezetést. A második félidőben már inkább 20, mintsem 10 pont körül mozgott a felek közti differencia, a Barca megőrizte első helyét és magabiztos győzelemmel hangolt a jövő heti Király Kupára.

Hanga Ádám a Barca kezdő irányítójaként 21 perc alatt 6 pontot (4/3 dupla, 1/0 tripla), 3 lepattanót, 2 gólpasszt, 1 szerzett labdát, valamint 2 faultot jegyzett, ami 8 VAL-t eredményezett.

A Gran Canaria legjobb dobói: Burjanadze 13/9, Beirán 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Higgins 16, Oriola 14/9, Tomic 14

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus