Hangáék megszilárdították a vezető helyüket Badalonában

Kétszámjegyű hátrányból fordított, majd magabiztosan nyert a Real Madrid a harmadik helyen álló Joventut otthonában. Maronka Zsombor nem lépett pályára a hazaiaknál.

ACB Liga, alapszakasz, 15. forduló

Joventut Badalona (9-5) – Real Madrid (15-1) 71-90

A Real Madrid a 15. fordulóból elmaradt meccsét pótolta a Badalona otthonában, és nem számíthattak könnyű fellépésre a fővárosiak, hiszen a tapasztalt játékosaikra építő katalánok közvetlenül a Real-Barca duó mögött a harmadik helyen állnak a tabellán. A magyar különcsata elmaradt, hiszen Maronka Zsombor nem szerepelt a hazaiak keretében.

Nem úgy a túloldalon Hanga Ádám, aki két gyors gólpasszal és egy triplával játszott főszerepet a madridiak remek kezdésében (4-10). A folytatásban aztán rendezte sorait az Ante Tomic vezette Badalona, akik a második negyedben már kétszámjegyű vezetésre tettek szert (40-29). A meglepetés azonban elmaradt, a második félidőben ismét beerősítettek a vendégek, akik 51-41-ről Sergio Llull és Guerschon Yabusele főszereplésével egy 15-0-s rohammal fordítottak. Innentől pedig már egyetlen másodpercre sem adták ki a kezükből a vezetést és végül nagyon magabiztosan nyertek. Nem botlott tehát a Real, nem úgy, mint a Barcelona odahaza a Manresával szemben, így a Madrid már kétmeccses előnnyel vezeti a bajnokságot.

Hanga Ádám a parketten töltött 18 perce során dobott 6 pontot (1/2 dupla, 1/1 tripla, 1/2 büntető), kiosztott 4 gólpasszt, leszedett 2 lepattanót, és szerzett 1 labdát, illetve beütött 3 és kiharcolt 1 faultot, ami 8 VAL-t ért számára.

A Badalona legjobb dobói: Tomic 18, Brodziansky 12/6, Ribas 10/6
A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 20/15, Yabusele 16/6, Taylor 11/9, Llull 11/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus