Hangáék nem adtak esélyt Tony Parker csapatának

Az ismét ellenállhatatlanul kezdő Real Madrid impresszív játékkal győzte le saját pályáján az eddig remekül szereplő ASVEL-t, és továbbra is ott van a közvetlen élmezőnyben. Hanga sokoldalúan játszott.

 

Euroliga, alapszakasz, 10. forduló

LDLC ASVEL Villeurbanne (francia, 6-4) – Real Madrid (spanyol, 8-2) 74-87

Az újabb kétmeccses Euroliga-hét első állomásán a Real Madrid a náluk a forduló előtt mindössze egy meccsel rosszabbul álló, eddig többek között már az Efest és a CSZKA Moszkvát is legyőző ASVEL otthonában lépett pályára. Kemény meccsre számíthattak tehát Hangáék Lyonban, ám az Astroballe-ban mutatott produkciójuk egészen kiválóra sikeredett, így elmaradtak az izgalmak.

Edy Tavares ugyanis rögtön a feldobás után megoldhatatlan feladat elé állította az alulméretezett Parker-csapatot, magára húzta a hazaiak védekezését, a madridiak pedig folyamatosan üres dobóhelyzeteket alakítottak ki. Ezeket pedig nem is nagyon hibázták el, első 10 mezőnykísérletükből ugyanis 9 hibátlan volt, még 5 perc sem telt el, mikor már 20 dobott pontnál jártak (8-20). A pazar szezont futó Euroliga-újonc, a pontlistát 20-as átlaggal vezető Elie Okobo igyekezett tartani az első negyedben szerzett 16 pontjával a gallokat (24-33), akik azonban a folytatásban sem találták az ellenszert a Real sokoldalú támadójátékára. Fabien Causeur (5/6 tripla) és Guerschon Yabusele nem kegyelmeztek honfitársaiknak, a Real már 20 pont feletti előnyben is volt a záró játékrész elején (54-75) és újabb értékes sikert aratott.

Hanga Ádám ezúttal is a Real kezdőcsapatában kapott helyet, pontjaival és gólpasszaival pedig oroszlánrészt vállalt csapata jó kezdéséből. Végül 26 pályán töltött perce során 5 pontot (0/2 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető), 6 gólpasszt, 4 lepattanót, 2 labdaszerzést, 3 eladott labdát, illetve 3-3 beütött és kiharcolt faultot (9 indexpont) jegyzett.

Az ASVEL legjobb dobói: Okobo 26/12, Osetkowski 14/9, Jones 12/6
A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 25/15, Yabusele 18/6, Tavares 12

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus