Hangáék önbizalom növelő diadala

Hanga Ádám és társai szívéről is nagy kő esett le, ugyanis sorozatban másodszor játszott nem csak jól a Laboral Kutxa, de nyert is amolyan hitet visszaadó módon. Hab a tortán, hogy végre honfitársunknak is kezdenek összejönni a dolgok, még ha a mai kezdés sem volt egyszerű számára a Joventut Badalona ellen, a spanyol bajnokság alapszakaszának 22. fordulójában.

Laboral Kutxa - Joventut Badalona 100 - 71

A Lamar Odom és Lamont Hamilton nélkül végig csapatként, jól küzdő, s már a második negyedben igen jelentős, bő 20-as előnnyel rendelkező Scariolo-legénység megtartotta az Euroligában pénteken szerzett momentumát és ezen diadalával 11-11-re javította mérlegét, amivel újra ott van a legjobb nyolc között a 18 csapatos ACB Ligában.

A 16 pontos, 11 lepattanós, 3 blokkot kiosztó Tibor Pleiss mellett a francia Fabien Causeur (16 pont, 3 gólpassz) is kiemelkedőt nyújtott, ráadásul az összes vitoriai játékos pályára lépett ma és szerzett is legalább egy mezőnykosarat.

A csereként beálló, s többek közt a 100. pontot is jegyző magyar légiós összesen bő 21 percet tölthetett játékban, ami alatt 9 pontot szerzett 5-ből 3-as mezőnyözéssel (2-ből 1 tripla) és 3-ból 2-es büntetőzéssel, továbbá volt 3 lepattanója, 1 gólpassza, 2 szerzett labdája, 1 blokkja, 4 kiharcolt faultja, de 2 eladott labdája is. Külön öröm, hogy 14-es VAL mutatója a harmadik legjobb volt a baszkoknál.

A Laboral legközelebb csütörtökön 21:00-tól fogadja az Olimpia Milanót az Euroligában, majd jövő vasárnap 12:15-től az Estudiantes vendége lesz a spanyol bajnokságban.

A Laboral legjobb dobói: Causeur 16/6, Pleiss 16, San Emeterio 13/9
A Badalona legjobb dobói: Llovet 17, Shurna 13/3, Savane 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus