Hangáék óriási meccsen verték a Milanót

Hosszabbítás után, a legszebb napjait idéző Sergio Llull vezérletével szakította meg vereségsorozatát a Real Madrid, méghozzá a közvetlen rivális olaszok ellen.

 

Euroliga, alapszakasz, 29. forduló

Real Madrid (spanyol, 21-7) – AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 18-9) 92-88 h.u.

Az Euroligában a legutóbbi négy meccsét elveszítő Real Madridra egy újabb kőkemény feladat várt, hiszen a tabellán tőlük épphogy lemaradó Olimpia Milanót fogadták Hangáék. A második játszott a harmadikkal, vagyis egy igazán nagy téttel bíró, remek rangadóra volt kilátás. A meccs pedig nem is okozott csalódást, amit a spanyolok kezdtek jobban, ám félidőre már ismét döntetlen volt az állás, az első negyedet a Real, a másodikat a Milano nyerte meg 25-16 arányban.

Ezt követően aztán már végig roppant kiélezett volt a csata, két perccel a vége előtt 74-81-nél pedig úgy tűnt, hogy a vendégek behúzzák a győzelmet. Az időközben Edy Tavarest is elveszítő Real azonban minden mentális és fizikai erejét összeszedte, ledolgozta hátrányát és Sergio Llull triplájával kiegyenlített. Következhetett a hosszabbítás, ahol Llull továbbra is extázisban játszva vezette csapatát és óriási izgalmak után megnyerte a csatát a Real. Nagyszerű győzelem volt ez a mostanában inkább csak szenvedő spanyolok számára, ami után talán ismét visszatalálnak a helyes útra.

Hanga Ádám ezúttal mindössze 5 percet töltött a pályán, amely során egy kosarat (2 pont, 1/1 dupla) és egy faultot jegyzett.

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 20/9, Yabusele 16/12, Deck 15, Williams-Goss 12
A Milano legjobb dobói: Hall 21/6, Melli 18/3, Daniels 10/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus