Hangáék Valenciában vesztették el ACB-s veretlenségüket

A vezetőedzőjét korán elvesztő Laboral nem tudta megnyerni a makulátlan csapatok rangadóját, honfitársunk faultproblémák miatt sokat ült

Valencia - Laboral Kutxa 85 - 78

Hanga Ádám kezdőként 14 percet volt játékban, ami alatt 1 pontot, 4 lepattanót, 2 gólpasszt, 1 szerzett labdát, valamint 1 kiharcolt faultot jegyzett 0/2-es mezőnyözéssel és 1/2-es büntetőzéssel. 

Igazi presztízsmeccs volt ez, hiszen a Laboral korábbi legendája, Fernando San Emeterio már a Valencia mezében futott ki a pályára, a hazaiakat a csúcsra vezető Velimir Perasovic pedig már a vendégeket trenírozza, sőt, Hanga Ádám spanyolországi karrierje során a nagycsapatok közül a Valencia ellen általában kiemelkedő teljesítményeket hozott. Ezek ellenére végül semmi sem alakult a vitoriaiak szája íze szerint, ugyanis Ádámot két gyors fault után hosszú ideig ültetni kényszerült Perasovic mester, akit viszont két technikaival nagyon korán kiküldtek a lelátóra, a spanyol válogatott bedobója pedig alaposan megszórta magát. Nem is csoda tehát, hogy az egyébként fordulatos csatát végül a Valencia nyerte meg, de nem lehet szégyenkeznivalója az extra triplázással előrukkoló Darius Adams vezette Laboralnak sem, hiszen gyakorlatilag hibátlan szezont fut eddig a baszk gárda, mely az ötödik fordulóban első vereségét szenvedte el az ACB Ligában.

Ádámék legközelebb pénteken játszanak, méghozzá az Euroligában a Cedevita Zagreb otthonában 20:00-ás kezdéssel, majd a spanyol bajnokságban vasárnap 18:00-tól fogadják a Murciát.

A Valencia legjobb dobói: J. Hamilton 20/6, San Emeterio 16, Dubljevics 13/3
A Laboral legjobb dobói: D. Adams 29/18, Tillie 10/6, M. James 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus