Hangáék visszajöttek a sírból, de vereséggel kezdték 2020-at

A Baskonia alaposan meglepte a Barcát, akik 21 pontos hátrányt dolgoztak le, végül mégis kikaptak Hanga Ádám korábbi csapatától.

 

Euroliga, alapszakasz, 17. forduló

KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz (spanyol, 7-10) – FC Barcelona (spanyol, 13-4) 76-74

A Baskonia és a Barcelona ebben a szezonban egyszer már találkoztak a spanyol bajnokságban, szeptemberben simán nyertek a katalánok. A vitoriai kispadon azóta viszont már nem Velimir Perasovic ül, és a sok bukdácsolás és komoly pofonok után most egy nagyon harapós baszk gárda jött szembe Hangáékkal.

Válogatott klasszisunk előző kenyéradója alaposan meglepte a jelenlegit, olyannyira, hogy a Barca egyetlen másodpercig sem vezetett ezen a találkozón. Shields triplájával indult a meccs, amit még öt másik követett az első negyedben, majd a második játékrészt egy 9-0-s rohammal kezdte a Baskonia. Kinyílt az olló, 30-15-re módosult az állás, a hazaiak dupla annyi pontot szereztek és jelentős előnnyel bírtak már ekkor. Ezt pedig egészen a hajráig kiválóan is őrizték, úgy tűnt magabiztosan kézben tartják a dolgokat, a legnagyobb különbség 52-31-nél alakult ki.

Kuriccsal az élen elsősorban a „második sor” azonban még nem gondolta, hogy vége a meccsnek, nagy hajrába kezdett a Barca. A katalánok az utolsó percben, 74 pontnál kiegyenlítettek, ám Toko Shengelia a szezon egyik legnagyobb momentumát bemutatva egy hatalmas zsákolással visszavette a vezetést a baszkoknak, akik túléltek egy meccs végi labdaeladást is, így összességében megérdemelt sikert arattak. Az Efes és a Real pénteken játszanak, így van rá esély, hogy a Barca lecsúszik az első helyről.

Hanga Ádám ezúttal nem tudott győztes hadvezér lenni, 20 perc során 4 pont (4/2 dupla, 2/0 tripla), 3 gólpassz, 4 lepattanó, 1 szerzett és 3 eladott labda, 1 kapott blokk illetve 3 beütött fault került a neve mellé, ami egyetlen indexpontot jelentett számára.

A Baskonia legjobb dobói: Henry 20/15, Shields 14/12, Shengelia 13/3
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 17/6, Delaney 13/12, Kuric 13/9, Davies 12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus