Hangának nem ment, kikapott az Avellino

Honfitársunk nem igazán dolgozott ma hatékonyan, kikaptak a korábbi fehérvári társával, Hollisszal felálló Cantútól

Sidigas Avellino - Acqua Vitasnella Cantú 76-79

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, sőt, rögtön egy triplával indította a találkozót, végül 29 játékperc alatt 11 ponttal (3/10 mezőnyből, 2/5 tripla, 3/4 büntető), négy lepattanóval, két-két beütött és kiharcolt faulttal, két szerzett és egy eladott labdával, valamint egy blokkal zárt. 

Sejtettük, hogy nem lesz egyszerű, és sajnos nem is tudott kimászni abból a gödörből az Avellino, amelybe hetekkel ezelőtt "belecsúszott", és amelyben, a maival együtt már az 5. zsinórban elszenvedett vereség után, talán még nem reményvesztetten várhatja a folytatást. Pedig ma is nagyon jól indult minden, a zöld-fehérek a címerállatukhoz méltó módon elszánt farkasfalkaként ugrottak neki vendégeiknek, a 30-21-es első negyed látványos mérkőzést ígért a folytatásban is.

De ahogy ez lenni szokott, jött a már-már szokásos hullámvölgy, és az idei Scandone kulcsproblémája: Frank Vitucci mester az esetek többségében képtelen ilyenkor bármit is tenni. A padról beállva csak az olasz válogatott hátvéd, Daniele Cavaliero tud olykor érdemben is a játékhoz tenni, ez pedig az ilyen hulámvölgyek esetén sokadszor végzetes a zöld-fehérek számára. Ádám ma sem játszott rosszul, de ezúttal ő sem tudta átlendíteni csapatát a holtpontokon, és minden látható igyekezete ellenére mai produktuma kevésbé volt sokszínű és hatékony, mint a szezon nagy részében eddig volt, ráadásul a negyedik negyedben és a végjátékban tőle szokatlan módon kifejezetten beleszürkült a játékba.

Vitucci hiába próbálja kulcsjátékosainak fáradtságát és fásultságát a keret megfelelő rotációjával enyhíteni, erre ez a keret kevésbé alkalmas, így a James Feldeine-t, Awudu Abass-t, Giorgi Shermandinit és Damian Hollist a padról a "tűzbe" dobó Cantú a végjátékban meg tudta roppantani a hazaiakat. Apropó Hollis, az amerikai-magyar magasbedobó a Cantuban a csereszerepkörben is tud hasznos lenni, 8 pontjával és 5 lepattanójával fontos részt vállalt csapata sikerében,

Vereségével az Avellino a Serie A 10. helyén áll, 7-10-es mutatója ugyan csak egy győzelemmel rosszabb, mint a 8. és ezzel az utolsó playoff helyet elfoglaló Cantué, ám a valóságban ez már két győzelemnyi előnyt jelent Hollisék számára, ugyanis azonos győzelem-vereség mutatók esetében már mindenképpen ők végeznek Hangáék előtt.

A Sidigas Avellino legközelebb jövő hét vasárnap este 20.30-tól (a RaiSport1 élő közvetítésében) Lóránt Péter és a Consultinvest Pesaro vendége lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus