Jól tartotta magát, de kikapott az Olaj

Ma este a Szolnoki Olaj KK az Adria Liga 10. fordulójában a tabella harmadik helyezettjéhez, a Cedevitához látogatott. Az első félidőben már 17 pontos hátrányban is lévő, Justin Holiday vezette magyarok a 23. perc végére megfordították a találkozót, ám az ezt követően nagyobb fokozatba kapcsoló hazaiak második ellépési kísérletét már nem tudták ellensúlyozni. Végeredményben 98-87 arányban nyert a Cedevita, ezzel a Szolnok zsinórban negyedik vereségét gyűjtötte be az Adria Ligában.

Adria Liga, alapszakasz, 10. forduló
Cedevita (horvát, 8-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-7) 98-87
(32-26, 21-21, 23-20, 22-20)

Cedevita: Smith 13/3, Ramljak 13/3, Babic 23/18, Suton 2, Bilan 7.
Csere: Mazalin 2, Zubcic 6, Delas -, Ray 10/6, Nurkic 20, Baltic -, Bazdaric 2.

Szolnoki Olaj KK: Warren 8/3, Holiday 25/9, Oliver 18/6, Ivosev 12/6, Lóránt 18/3.
Csere: Simon -, Keller 3, Vojvoda 3/3, Rakics -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Nagyon jól kezdett az új ötössel indító Olaj - már kezdőként kapott szerepet a legújabb igazolás, Justin Holiday. Bár a Cedevita 7-2-re vezetett a találkozó első perceiben, Holiday, valamint Lóránt Péter és Chris Oliver pontjaival egy 6-0-át futott a szolnoki gárda, így a negyedik perc közepén már ők vezettek (7-8). Mindenre volt válasza hat és fél percig a magyaroknak, az előbb említett három játékos, főleg Holiday pontjainak köszönhetően, aki csak az első negyedben 10 pontig jutott. 16-18-as állást követően azonban egy nagyon rossz másfél perce jött a Szolnoknak - 10-0-ás szakaszt intézett a hazai gárda, ezzel megint náluk volt a magabiztos előny (26-18), amit az első negyedből hátralévő nagyjából két percben meg is tartottak (32-26).

A második szakaszt borzalmasan nyitotta az Olaj, hiszen az első 5 percben mindössze 6 pontot tudtak szerezni - ötöt Lóránt, egyet pedig Keller Ákos -, míg a hazaiak számolatlanul szerezték a kosarakat, és Jusuf Nurkic, valamint Allan Ray vezetésével egy 17-6-os első öt percet tudhattak magukénak, ezzel úgy tűnt, itt el is dőlt a meccs, hiszen már 17 egységgel ment a Cedevita (49-32). Nem adta fel azonban a Szolnok. Ezúttal a horvátok álltak le teljesen támadóoldalon, az Olaj pedig előbb Lóránt 4, majd Holiday 5 pontjának köszönhetően visszajött 10 ponton belülre a 19. perc közepére (49-41). Sőt, még ennél is tovább faragták a különbséget, miután két duplára két triplával válaszolt Holiday és Willie Warren, így a nagyszünetben megint mindössze 6 egység volt a két csapat közti differencia (53-47).

A fordulást követően sem állt be változás a játék képében. A hazaiak nem nagyon találták, mit kellene csinálni a felpörgő Olaj ellen, a vendégek pedig nagyon szépen összeszedték magukat és 3 perc elteltével visszavették a vezetést Keller duplájával, így 17 pontos hátrány után sikerült fordítaniuk (55-56). Ekkor sajnos azonnal kapcsoltak a vendéglátók. Három legjobbjuknak, Nurkicnak, Ivan Ramljaknak és az egész meccsen 6 triplát szerző Luka Babicnak köszönhetően szépen összeálltak hátul is, elöl pedig elkezdték termelni a kosarakat, és szinte lehetetlen volt ekkor megállítani őket, így a 28. percben már megint egy tízessel mentek (72-62). Oliver próbálta meg ezt követően tartani a reményt a Szolnoknál, de mindenre volt válasza ekkor a Cedevitának, így ezen a távolságon tudták tartani előnyüket az utolsó 10 perc előtt (76-67).

A záró negyedet az ezen az estén is ellenállhatatlan Nurkic parádéja kezdte - kevesebb mint 3 perc alatt egymaga 7 pontot szerzett - igaz, a 36. percig ezek voltak a Cedevita összes pontjai a negyedben -, így ekkor már megint 15-tel vezettek a horvátok (83-68). Nem sikerült túlságosan kihasználni, hogy a hazaiak megint megnyugodni látszódtak, majdnem három perces kosárcsendjük arra volt csak elég, hogy 10 pont környékére tornássza vissza magát az Olaj Oliver vezezetésével. Holiday duplája után még -8-ra visszajött a magyar együttes, de Ray, Ramljak és Babic triplái végleg lezárták a meccset, újra 17 pontnyi volt a különbség a két gárda között (94-77) nem egész három perccel a végső sípszó előtt, innen már csak a kozmetikázásra futotta a vendégeknek, a vége 98-87 lett.

A Cedevita ezzel a győzelemmel biztosan marad a dobogón a két belgrádi sztárcsapat mellett, viszont a hírek szerint több hónapra elvesztették sérülés miatt az alig több mint 3 percet játszó Ante Delast. Az Olaj zsinórban negyedik vereségével egyre nehezebb helyzetben a tabella alsó harmadában.

A meccs után nyilatkozatok ezen a linken elolvashatóak!

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus