Jönnek a kosárlabda-vb elődöntői

10:45-től Szerbia és Kanada, 14:40-től pedig az USA és Németország feszül egymásnak a világbajnoki döntőért. 

 

Szerbia - Kanada 10:45 (M4 Sport)

Kiváló meccsre számíthatunk két parádés csapat között. Kanada a szlovének legyőzésével is jelezte, hogy egyértelműbn a világbajnoki címért harcol, Shai Gilgeous-Alexandert jelenleg a torna MVP-jének tartják, halálos nyugalommal, magbiztossággal bontja szét az összes védelmet, és körülötte Alexander-Walker, Barrett vagy Brooks is teszi a dolgát, de Dort, Powell vagy éppen Olynyk is igazolja, hogy miért jegyzett NBA-játékos. A szerbek nyilván "fibásabb" kosárlabdára képesek, Bogdan Bogdanovics pedig az olaszok elleni borzasztó meccsét kivéve szintén MVP-kaliberként dolgozik, és náluk is megvan a segítség.

Kanada fő erénye a fizikalitás, az atletikusság és a sebesség, a szlovének ellen könnyedén erősítettek rá erre egy small-ball ötössel, Szerbia ellen viszont kérdéses, hogy ezt meghúzhatják-e - Milutinov és Petrusev könyörtelenül büntet a festékben, ellenük szükség lesz Olynykre és Powellre, ami viszont a spacinget és a rohanást is rontja a túloldalon. Ha a szerbek szerkezetileg ezzel rá tudják erőltetni akaratukat ellenfelükre, akkor jó esélyeik lehetnek, de ha Gilgeous-Alexander faultgondokba kergeti a magasakat a betöréseivel (és két 30+ pontos meccs, valamint tengernyi kiharcolt büntető után erre van esély), akkor megint fordulhat a kocka - érdemes lesz ezt figyelni.

SGA védekezésére is kíváncsiak leszünk, ki tudja majd vajon kicsit lassítani, alkalmas lesz-e erre mondjuk legalább ideig-óráig Gudurics, illetve hogy a túloldalon mennyire lesz megoldás a kanadaiak mindent váltós rendszerére - ez mondjuk főleg a small-ball esetében működött, de azért Bogdanovicson kívül kelleni fog még valaki, vagy akár több valaki, aki labdával a kezében tud bontani, kreálni. Mindkét csapatnak megvannak a maga fegyverei és erősségei, mindkettő sikerére lehet forgatókönyvet írni - várjuk, hogy mire mennek egymással és ki jut be a döntőbe.

 

USA - Németország 14:40 (M4 Sport)

A németek legutóbb annak ellenére győzték le a letteket (akik azóta legyőzték az olaszokat), hogy Dennis Schröder botrányos meccset játszott, pedig ő a csapat vezére, és ebből meríthetnek erőt a germánok - az irányítónak amúgy jó tornája van, húzza magával a gárdát, csak nem lesz egymás után két betlimeccse.

Az USA legutóbb talán az eddigi legjobb meccsét játszotta, ugyan hajlamos volt a torna során bealudni az első negyedekbe, de az olaszok ellen végig megvolt a szükséges fordulatszám, olyan szintű védekezést mutatott be a gárda, amire nem volt válasz, ezekből pedig könyörtelenül fejezte be az akciókat, jöttek a triplák, nagyon működött a gépezet. A németeknek igazából akkor lehet reális esélyük, ha Theisék uralni tudják a lepattanózást és fölényben lesznek a festékben, ha Wagnerék révén fizikálisan érvényesülni tudnak bedobó poszton elöl-hátul, illetve ha Schröder MVP-közeli teljesítményt nyújt támadásban - de még akkor is kellene mellé valaki, aki tud bontani, betörni, vagy legalább extra kinti dobóformával segíteni.

Az amerikaiaknál Anthony Edwardstől stabilabb teljesítményre lesz szükség, és kulcsfaktor lesz, hogy képesek lesznek-e félpályán eredményesebbé válni - 26 pontot dobnak meccsenként gyorsindításból, de a németek remekül védekeznek ez ellen, ha ez most is így lesz, akkor jóval nehezebb dolguk lesz Brunsonéknak. Ha a németek jól lepattanóznak, töltik a festéket, fizikálisak tudnak lenni hátul és figyelnek a leindításokra, akkor lesz esélyük, de még akkor is kelleni fog Schröder és egy jó dobóforma - ha viszont a fentiek nem valósulnak meg, akkor az USA kezébne lesz a meccs.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus