Kalnietis elsüllyesztette a Galatasarayt!

Ma este három összecsapással folytatódott az Euroliga Top 16-os csoportkörének harmadik fordulója, ahol óriási izgalmak után dőlt csak el mindegyik párosítás. A Barcelona második igen komoly győzelmét aratta idegenben, az Olympiakosz pedig 11 veretlenül megvívott csata után sorozatban másodszor bukott. A nap hőse mégis Mantas Kalnietis volt, aki győztes triplával hallgattatta el az isztambuli szurkolókat, megszerezve ezzel a Lokomotiv Kubany történetének első Top 16-os diadalát a kontinens legelitebb kosaras színpadán. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 1-2) - FC Barcelona (spanyol, 3-0) 72 - 81

Juan Carlos Navarrót mégis bevetette Xavi Pascual mester és hogy milyen jól tette, azt a sorozat történetének legjobb pontszerzője maximálisan bizonyította is. A klasszis 21 pontjából 14-et arra a nyolc percre tartogatott a harmadik etapban, melyben a Barca minimális hátrányból kétszámjegyű előnyt csinált és gyakorlatilag eldöntötte a nap rangadóját.

Kosztasz Papanikolau visszatérése először vendégként nem igazán sikerült jól, csak két pont, négy gólpassz és négy eladott labda került fel az ex-Olympiakosz-játékos neve mellé, de így is örülhetett egykori sikerei helyszínén az ifjú görög játékos, a 17-17 pontos Szpanulisz, Printezisz duó mellé most senki sem tudott érdemben felnőni hazai oldalon.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Szpanulisz, Printezisz 17/3-17/3, Szlukasz 9/3
A Barcelona legjobb dobói: Navarro 21/9, Oleson 14/6, Abrines 9/6

 

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 0-3) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 3-0) 78 - 87

Félidőben még nyolccal ment az erőn felül teljesítő, Pocius nélkül azért még csak esélyesnek sem nevezhető Zalgiris, ám a záró etap előtt már utolérte a litvánokat a Ricky Hickmant mégis játszató vendég együttes, mely Szkorcanitisz távollétében is igen komoly dominanciával rendelkezett a palánk alatt. A kulcs mégis egy kisember, Tyrese Rice (20 pont) volt, ő 12-őt szórt a negyedik negyedben, a Stombergas-legénység pedig már nem rendelkezett elég hittel és energiával a fordításhoz.

A Zalgiris legjobb dobói: Jankunas, Dentmon 21/9-21/9, K. Lavrinovic 10/6
A Maccabi legjobb dobói: Rice 20/6, D. Smith 15/6, Ohayon 10/6, James, Tyus 10-10

 

Galatasaray (török, 0-3) - Lokomotiv Kubany (orosz, 1-2) 62 - 63

A Galata be tudta vetni a visszatérő Mensah-Bonsut (10 pont, 7 lepattanó), illetve a szintén újra játszó Furkan Aldemirt (4 pont, 5 lepattanó) valamint a Hairston (9 pont, 5 lepattanó), Domercant (3 pont) párost is, melynek kétséges volt a játéka, de hiába nem váltotta meg a világot az említett négyesfogat, a Markoishvili, Jawai, Gordon, Dudley négyest nélkülöző török bajnok közel állt a sikerhez. Ám Mantas Kalnietis (13 pont) jött és beverte a triplát négy szekundummal a lefújás előtt, ezzel pedig fordított és célba ért a Kubany, mely így megnyerte a nyeretlenek csatáját.

Az oroszoknál Derrick Brown (16 pont, 4 lepattanó, 5 szerzett labda) volt csak igazán jó a litván játékmesteren kívül, de az inkább a védekezésről és a hibákról szóló derbin ezzel együtt is triumfált a Pasutyin-alakulat, ami Isztambulban idegenként pláne komoly fegyvertény.

A Galatasaray legjobb dobói: Arroyo 19/6, Mensah-Bonsu 10, Hairston 9/3
A Kubany legjobb dobói: D. Brown 16, Kalnietis 13/3, M. Williams 8/6, Bikov, Maric 8-8

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus