Kupadöntőbe jutottak Filipovityék

A magyar játékos ezúttal visszafogott teljesítményt nyújtott, de a Pesaro így is bejutott az Olasz Kupa fináléjába.

Olasz Kupa, elődöntő:

Happy Casa Brindisi - Carpegna Prosciutto Basket Pesaro 69-74 (12-15, 16-26, 17-11, 24-22)

A pontszegény 1. negyedet követően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és szép lassan kétszámjegyű előnyt építettek ki, köszönhetően egy 0-7-s periódusnak is, ami után 27-41 állt az eredményjelzőn. Fordulás után tovább nőtt a Pesaro előnye, egy ponton 17 egység is volt a különbség a javukra (33-50), ezt követően viszont hosszú hajrába kezdett a Brindisi, és egy 15-2-s periódussal egészen 4 pontig tudtak zárkózni. Az utolsó 10 perc nagyon hullámzó játékot hozott, előbb a különbség újfent 11 pontra nőtt, majd ezt szinte teljes egészében ledolgozta a Brindisi egy 10-0-s futással (69-70). A végén támadhattak is a vezetés megszerzéséért, de Carlos Delfino a legfontosabb pillanatban labdát szerzett, majd az utolsó másodpercekben 4/4 büntetőt a helyére küldött, és ezzel végül a Pesaro jutott be a döntőbe.

Filipovity Márkó kicsivel kevesebb mint 29 perc lehetőséget kapott. Dobásai ezúttal nem ültek, mindössze 3 pontig jutott (0/3 kétpontos, 1/6 hárompontos), de begyűjtött 5 lepattanót, amivel csapata második legjobbja volt.

A másik elődöntőben az A|X Armani Exchange Milano 96-65-re verte az Umana Reyer Venezia csapatát, így a nyolcasdöntő házigazdája lesz a Pesaro ellenfele a fináléban.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus