Megint legyőzték a Realt, megnyerték a spanyol bajnokságot Hangáék

A magyar játékos kezdőként lépett pályára a döntő második meccsén, ahol magabiztos győzelmet aratott a Barcelona, ezzel a spanyol kupa után a bajnoki címet is elhódította.

fotó: Hanga Ádám Facebook

Spanyol bajnoki döntő, második mérkőzés
FC Barcelona - Real Madrid 92-73

A Barca két napja az első mérkőzést is megnyerte Madridban, ezzel esélye nyílt arra, hogy hazai pályán legyen spanyol bajnok, a gránátvörös-kékek pedig semmit sem bíztak a véletlenre, nagyon magabiztos győzelmet arattak. A hazaiak már az első negyedet is behúzták 26-15-re, a nagyszünetben 18 (!) ponttal vezettek már és innentől igazából eldőlt a küzdelem, a harmadik negyedet is megnyerték, így nem lehetett kérdés - 64%-kal dobták a ketteseket, 40%-kal tripláztak, mindent jól csináltak.

A döntő MVP-je Nikola Mirotic lett, aki 27 ponttal zárt, szétdobta a Madridot, de Hanga Ádámra is büszkék lehetünk: a magyar játékos kezdőként kapott szerepet, 14 percet játszott, mely során két pont, két lepattanó és két gólpassz került a neve mellé, illetve vele a pályán +20-ban volt a Barcelona. 

A katalán sztárcsapat ezzel egy ritkának számító duplázást hajtott végre, hiszen megnyerte a bajnokságot és a kupát is, ehhez pedig tegyük hozzá, hogy az Euroliga-győzelemtől is egyetlen meccsre volt, hiszen ott is döntőt játszott - Sarunas Jasikevicius első szezonja egészen jól alakult az együttesnél.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus