Meglepő vereségbe futottak bele Hangáék Kazanyban

Nem tudta sikerrel befejezni orosz túráját a Real, az eladott labdák okozták a madridiak vesztét Tatárföldön.

 

Euroliga, alapszakasz, 7. forduló

UNICS Kazany (orosz, 3-4) – Real Madrid (spanyol, 5-2) 65-58

A Real Madrid Szentpétervárról Kazanyba utazott tovább, és úgy tűnhetett, hogy a Zenit elleni szerdai győzelemmel a nehezebb akadályt sikerrel vették a spanyolok. Bár az UNICS két nappal korábban szintén nyert (a Baskonia ellen), és Mario Hezonja, O.J. Mayo, Lorenzo Brown, Andrej Voroncevics, Tonye Jekiri vagy éppen Isaiah Canaan személyében szép számmal vannak minőségi játékosaik is, az eddigi teljesítményük, főleg a Fenerbahce otthonában dobott 41 pont nem tette őket esélyessé ezen a találkozón.

Ennek ellenére Hezonja révén jól kapták el a rajtot a házigazdák, bő hat perc után mindössze egy mezőnykosárnál tartott a Real (10-3).  A folytatásban sem tündököltek a vendégek (21-11), de a nagyszünetre elsősorban Hanga Ádám pontjaival minimális különbségre zárkóztak (35-34), majd a második félidőben már szinte végig náluk volt a néhány labdabirtoklásnyi előny. A Kazany játékosai jól küzdöttek, a Real az utolsó három percben nem tudott kosarat szerezni, Thomas Heurtel két eladott labdája pedig megpecsételte a sorsukat, a tatárok egy 10-0-s rohammal megnyerték a meccset. A gyenge napot kifogó madridiak 58 dobott pontja és 19 eladott labdája önmagáért beszél, így nehéz idegenben meccset nyerni az Euroligában.

Hanga Ádám kezdőként 15 percet töltött a parketten, ami alatt 4 pont (1/1 dupla, 1/0 tripla, 2/2 büntető), 3 lepattanó, 1 eladott labda, 1 beütött és 2 kiharcolt fault került a statisztikai lapjára (6 indexpont).

A Kazany legjobb dobói: Voroncevics 13/6, Hezonja 13/3
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 15, Yabusele 13/3, Abalde 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus