Nagy előnnyel utazik az Olaj Svédországba

23 pontos fórral kezdi a Södertalje elleni idegenbeli visszavágót a Szolnoki Olaj KK holnap este 19:00-tól.

FIBA Europe Cup, Második selejtezőkör, 2. mérkőzés
Södertalje Kings (svéd) - Szolnoki Olaj KK (magyar)
2017.10.11., szerda, 19:00

Az első mérkőzés végeredménye: 86-63 a Szolnoki Olaj KK javára.

A svédek a hétvégén lejátszották első bajnokijukat, amelyet 94-83-ra megnyertek a bajnoki címvédő Lulea ellen - a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló vendégek 18 ponttal vezettek a félidőben, ám a harmadik felvonást 19, a negyediket pedig 10 ponttal nyerte a Södertalje, ez azért óvva intheti a szolnokiakat is, hogy ne könyveljék el idő előtt a továbbjutást. A találkozón egyébként ugyanaz a nyolc emberük játszott, aki a Tiszaligetben is, úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy erre készülhetnek most is Dragan Alekszicsék.

Várható rotáció:
Borg - Pahlmblad - Anderson - Ramstedt - Spires
Lindström - Sjölin - Bizaca

A Szolnok is győzött a hétvégén, tükörsimán múlta felül a Sopron KC együttesét is, így 2-0-lal állnak a bajnokságban, és egyelőre nagyon stabilnak tűnik az egész társaság. A 23 pontos fór borzasztóan soknak tűnik még akkor is, ha 29 pontot vertek a svédek az egyik riválisukra egy félidő alatt. Az Olajtól olyan összeomlás kellene ennek az előnynek az elherdálásához, amihez hasonlót sem nagyon láttunk tőlük idén - a Trabzonspor otthonában is hiába voltak ilyen hátrányban, a tartásuk megmutatkozott, nem mindennapi hajrával jutottak tovább, ez pedig jóval könnyebb feladatnak ígérkezik az első meccs tükrében és a svédek állományát nézve is, mint a törökországi kirándulás.

Egyértelműen favorit a Szolnok a továbbjutásra - Vojvoda Dávid és Dragan Alekszics elmondták, hogy Svédországba is győzni megy az Olaj, és ha valami nagy negatív szenzáció nem történik, leginkább az a kérdés csak, hogy ez sikerül-e.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus