Nagyot küzdött, de kikapott a Cibonától a Sopron

Sabáli Balázs csapata egy pillanatig sem adta fel, de nagynevű ellenfele végül jobbnak bizonyult - az SKC továbbra is nyeretlen. 

FIBA Europe Cup, csoportkör, 3. forduló

Cibona Zagreb - Sopron KC 77-63 (18-11, 23-27, 22-11, 14-14)

Sopron: Laroche 3, Tiggs 6, Rancic 10/9, Tóth G. 5/3, Bavcic 13/3
cserék: Takács 12/12, Radulovics 9, Dénes 3/3, Molnár 2, Bán -

Kissé beragadt a rajtnál a Sopron, hiszen három perc telt el, mire Bavcic révén megszerezte első pontjait Sabáli Balázs együttese. Laroche már az első negyedben beütött két személyi hibát és le kellett ülnie, csapata pedig hamar eladott négy labdát, ezeket kihasználva pedig már ebben a játékrészben tízpontos előnyt épített ki a hazai együttes. A folytatásban sem tudott közelebb zárkózni az SKC, a Cibona közel 60%-kal dobott és tartotta előnyét - egészen a félidő hajrájáig, ekkor a Bavcic-Rancic páros kinti dobásaival egy 10-2-t futott a Sopron és közel zárkózott a szünetre (41-38). 

A fordulás után aztán jött a hidegzuhany: teljesen összeomlott az SKC, a Cibona egy 16-0-s (!) rohammal nyitotta a harmadik negyedet, szűk hat perc nem talált a gyűrűbe a magyar csapat, a különbség pedig átlépte a húsz pontot. A játékrészt ugyan még egy 6-0-s futással zárta a Sopron, sőt, a negyedik negyedben sem adták fel Takácsék, tíz ponton belülre már nem igazán sikerült kerülniük. A végén pályára került Bán és Molnár is, érdekes, hogy pont ekkor sikerült még csökkenteniük a hátrányt - az egyenlítésre már nem volt esély, így nagyot küzdve kapott ki nagy múlttal rendelkező ellenfelétől az SKC. 

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus