Nehéz helyzetbe került a Pesaro

Filipovity Márkóéktól távolodik a playoff.

Olasz bajnokság, 27. forduló

Carpegna Prosciutto Pesaro - Happy Casa Brindisi 62-86

A listavezető, zsinórban nyolcadik sikerére hajtó Brindisi már az első negyedben 12 pontos előnyre tett szert az utolsó playoff-helyekért hajtó Pesaro otthonában, és később sem lassítottak, folyamatosan növelték a különbséget és sima győzelemmel távoztak. A vendégeknél Derek Willis 38, Ousman Krubally 29 VAL-t gyűjtött, ráadásul a hosszú kihagyást követően visszatérő D'Angelo Harrison 14 ponttal jelentkezett.

Erre nem volt válasza a Pesarónak, amelyben egyedül Zanotti jutott 10 pont fölé - a hazaiak visszacsúsztak a 10. helyre, legközelebb a 8. helyen álló Trieszt otthonában mindenképp nyerniük kell, különben lemaradnak a rájátszásról. De még ez is kevés lehet, mivel utána az Euroligás Milanót fogadják, majd zárásként a mögöttük álló, hasonló játékerőt képviselő Bresciát fogadják a zárófordulóban. 

Filipovity Márkó kezdőként 23 percet kapott, ez idő alatt 7 pontot (2/2 kétpontos, 1/5 tripla) jegyzett, szedett 5 pattanót és szerzett 2 labdát, a másik oldalon két faultot ütött be és 2 labdát eladott, összességében 6 VAL-lal zárt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus