Olimpiai selejtezők: 50 pontos szlovén gála és horvát vereség

Luka Doncicék parádéztak, Brazília legyőzte a horvátokat, kiizzadták a győzelmet a szerbek, Kanada is továbbjutott a maga csoportjából. 

fotó: fiba.basketball

Továbbra is négy helyszínen zajlik az olimpiai kvalifikáció és egyedül Belgrádban csökkentett a létszám a szenegáli csapat koronavírusos esetei miatt, így ott most is csak egy meccset játszottak, ahol a házigazda szerbek alaposan megizzadtak a Fülöp-szigetek ellen. A találkozó végig szorosan alakult és a szerb csapat csak 77-76 után, nagy védekezésekkel és Boban Marjanovics két clutch dobásával tudta kiharcolni a győzelmet - a center egyébként 25 ponttal és 11 lepattanóval a meccs legjobbja lett, de a 16 pontos Dobrics is kitett magáért. Szerbia ezzel 2-0-ra áll a csoportjában és meg is nyerte azt, az Olaszország - Puerto Rico derbi vesztesével csatázhat majd a folytatásban.

Litvániában igazi bemutatót tartott a szlovén válogatott, amelyben Luka Doncic jelezte, hogy nem fáradt el a kimerítő NBA-szezonban: 17 perc alatt 13 pontot, 6 lepattanót, 9 gólpasszt és 5 labdaszerzést jegyzett, csapata pedig 118-68-ra végezte ki Angolát, parádés bemutatót tartott a társaság. Ezzel biztosan ott lesznek az elődöntőben, a csoportgyőzelmet majd a lengyelekkel kell lemeccselniük holnap. A torna másik csoportjában Venezuela 94-80-ra verte a koreaiakat, így 1-1-re áll, Korea 0-1-gyel, Litvánia pedig 1-0-val várja a holnapi napot.

Splitben némi meglepetésre csúnya vereségbe futottak bele a házigazda horvátok, akiket Brazília 94-67-re semmisített meg - gyakorlatilag végig domináltak a dél-amerikaiak, akikné lRafael Hettsheimeir 20 pontot szórt,  Bruno Caboclo 17 ponttal és 8 lepattanóval zárt, de Meindl, Varejao és Huertas is hozzá tudott tenni. A horvátoknál a Utah Jazz sztárja, Bojan Bogdanovic 16 pontig jutott, ezzel ő lett csapata legjobbja, de sem ő, sem Mario Hezonja nem tudott eleget segíteni az együttesen. A torna másik csoportjában Mexikó kemény meccsen, a 19-7-re nyert harmadik negyedének köszönhetően legyőzte Oroszországot, Francisco Cruz 21 ponttal húzta együttesét. A brazilok 2-0-val megnyerték a maguk csoportját, a másik oldalon Mexikó 1-1-gyel, Németország 1-0-val, Oroszország pedig 0-1-gyel áll. 

A kanadai helyszínen a házigazdák most sem vicceltek, magabiztosan, 109-79-re verték meg Kínát, ezzel pedig továbbjutott a torna elődöntőjébe. A győzelmük nem forgott veszélyben, Andrew Wiggins 20 pontot dobott, de RJ Barrett, Andrew Nicholson, Dwight Powell, Nick Alexander-Walker, Trey Lyles és Luguentz Dort is kétszámjegyűt szórt, így mondjuk Cory Joseph, vagy Anthony Bennett pontjai egyáltalán nem hiányoztak. A torna másik csoportjában a törökök verték simán, 87-70-re a cseheket, Furkan Korkamz 20 ponttal és 4/8 triplával büntetett, de Cedi Osman, Melih Mahmutoglu és Erdan Ilyasova is tíz egység fölé jutott - a túloldalon Tomas Satoransky 15 pontig és 6 gólpasszig jutott, de sem ez, sem Jan Vesely dupla-duplája nem ért nekik győzelmet.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus