Perl 15 pontja ellenére a Treviso elvesztette pályaelőnyét

Perl Zoltán ezúttal is nagyon jól játszott a Treviso színeiben (15 pont, 22 VAL), de csapata egyetlen ponttal alulmaradt az ex-pécsi Alex Legion vezette Kontatto Bologna ellen, így az első mérkőzésen elvesztette pályaelőnyét az olasz másodosztály negyeddöntőjében.

Serie A2, Negyeddöntő, 1. mérkőzés
De Longhi Treviso Basket - Kontatto Fortitudo Bologna  77-78 (14-15, 15-22, 26-17, 22-24)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Bologna javára.

Jobban kezdett a Bologna, aztán az első negyed nagy részére átvette a vezetést a Treviso, de a felvonás végén visszavette előnyét a vendég gárda, a második negyed elején pedig 7 ponttal meglépett (14-21). A félidő hátralévő részében hol kisebb (2), hol nagyobb (8) előnyben játszott a Fortitudo, amely 37-29-re vezetett a nagyszünetben. A fordulás után 5 percig tartotta előnyét a Bologna, de a harmadik negyed második felében előbb egalizált, majd átvette a vezetést a Perl, Moretti, Fantinelli és Perry által vezetett hazai alakulat (55-54). A záró játékrészben elhúzott ugyan egyszer 6 ponttal a Treviso (64-58), de lényegében végig fej-fej mellett haladt a két gárda, a végjátékban hol az egyik, hol a másik együttes vezetett 1 ponttal. A vége jobban jött ki a Bolognának, az ex-pécsi Alex Legion két büntetőt értékesített, amire Moretti már nem tudott válaszolni egy hármassal - ezzel nyertek a vendégek 78-77-re, és el is vették a pályaelőnyt rögtön az első meccsen.

Perl Zoltán kezdőként 32 percet töltött a parketten, ami alatt 15 pontot szórt (2/5 dupla, 1/3 tripla, 8/11 büntető), volt 7 pattanója, 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája, valamint 1 beütött és 8 kiharcolt faultja, ezzel végzett 22 VAL-lal.

Perl nyilatkozata a meccs után: "Megpróbáltunk mindent, nagyon nehéz meccs volt. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, valószinűleg ott ment el a győzelem. A szünet után jobban megtaláltuk a ritmust, de sajnos ez sem volt elég. Egyelőre a második találkozóra készülünk, és még nem az jár a fejünkben, hogy Bolognában is nyernünk kell, de ha oda jutunk, azért is mindent megteszünk."

A következő találkozót szerda este 20:30-tól játsszák, szintén Trevisóban.

A Treviso legjobb dobói: Moretti 22/3, Perry 19/6, Perl Zoltán 15/3.

A Bologna legjobb dobói: Legion 20/6, Mancinelli 18/6, Knox 14.

Foto, Slide - trevisobasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus