Perl nélkül készül fontos derbire az Orlandina

A térdszalaghúzódásából lábadozó Perl továbbra is pihenésre van kárhoztatva, így csapatának nélküle kell helytállnia az újonc otthonában.
 

A mögöttünk hagyott fordulóban Perl Zoltán, Janis Berzins és Sandro Nicevic nélkül is szenzációs győzelmet aratott a Betaland Capo d' Orlando, és 43 pontos kiütéses vereséget mért az egykori sokszoros bajnok Cantúra. A sérültek helyzete érdemben azóta sem változott a kék-fehéreknél, kezdjük a számunkra legfontosabbal: Perl Zoli sérülése ugyan szépen javul, de játékára a november 13-i, Cremona elleni hazai találkozó előtt nincs esély, és sajnos még ez sem biztos, az tűnik csak egyedül biztosnak, hogy a 8. fordulóban, Casertában már semmi nem állhat Zozo újbóli játékának útjába. Berzins szinte az egész szezonra kiesett, az ő pótlását mindenképpen tervezi a klub, de egyelőre csak a jelöltek sorakoznak, döntés még nincs az Orlandina új hármasáról. Sandro Nicevic továbbra is ott van a csapattal, de igazi meccsterhelést még nem bír el a lába, így újfent csak 7 felnőtt profi játékossal veszi fel a harcot a szicíliai kiscsapat.

Ezúttal a Serie A idei újoncának, a Germani Basket Bresciának az otthonában kell helytállni, pontosabban nem a Brescia igazi otthonában, hiszen erre a szezonra a Bresciától 30 km-re fekvő Montichiari városának 5 ezres sportcsarnokába, az egykoron komoly európai röplabdafellgvárnak számító PalaGeorge-ba költözött a Leonessa. Az újonc bresciaiak idei első osztályú szereplése az 1-4-es mérlegük és a pillanatnyi tabellautolsó helyezésük ellenére sem nevezhető csalódásnak, Montichiariban pedig csak az olasz liga nagyágyúja, a bajnok Olimpia Milano tudott nyerni ellenük.

Több neves játékos mellett egyelőre a fiatal, eleddig teljesen ismeretlen amerikai "rookie", Lee Moore viszi a pálmát az oroszlánoknál, a 21 éves amerikai hátvéd mellett az NBA múlttal (New York Knicks és Boston Celtics) és komoly európai tapasztalatokkal bíró Marcus Landry a Brescia motorja. A csapat legnagyobb ászának tartott David Moss Bresciaban is inkább a védekezésben jeleskedik eddig, és abban nagyon jó, de ez nem is meglepetés, a predátorhajú amerikai ebben a műfajban az Euroligában is a legjobbak közé tartozott. Kissé csalódást keltő eddig a gárda két újonnan igazolt olasz válogatottjának, a Vitali testvéreknek a szereplése, pedig mind a komoly névnek számító Luca Vitali (115-szeres olasz válogatott), mind öccse, a Squadra Azzurrában már bemutatkozó Michele szereplése elé komoly várakozásokkal álltak Lombardiában. Az sem könnyíti meg a vendégek dolgát, hogy új játékossal erősödik ma a Brescia, ma mutatkozhat be az a Christian Burns, aki erőcsatár poszton mélyíti Andrea Diana mester hazai keretét.

A szombaton 20.30-tól kezdődő Germani Basket Brescia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterraneo közvetíti élőben, a csatorna élő adása sajnos nem elérhető az interneten, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, ami  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 6. fordulójának teljes programja:

                      A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus