Perl nélkül nyert pokoli végjátékot az Orlandina Basket!

Perl Zoltán nem tartott társaival Varesébe, akik ezúttal jól játszva, némi szerencsével, drámai csatában győztek riválisuk otthonában.

Openjobmetis Varese - Betaland Capo d' Orlando   81 - 82

Ifjú reménységünk ezúttal is pihenésre volt kárhoztatva, a népszerű "Zozo" kihagyva a hosszú utat el sem repült társaival Milánóba és Szicíliából szorított az övéiért. Csapattársai pedig remekül helytálltak az egykor nagy hírű Varese otthonában, és ha nem kis szerencsével is, de megérdemelten orozták el a rendkívül fontos két bajnoki pontot egyik közvetlen riválisuk arénájából.

Három és fél negyeden keresztül jól és fegyelmezetten játszott a vendégcsapat, és teljesen megérdemelten uralta az alsóházi rangadót az igazi vezér nélkül csak erőlködő Varese ellen. Ami nem volt meg a Varesében, az megvolt a Caponál, az új szerzemény, Ryan Boatright újfent parádézott, a 180 centije ellenére a kettes posztot uraló amerikai hátvéddel igazi "gyémántot" fogott a szicíliai kiscsapat. Boatright ma 27 perc alatt szerzett 31 pontja és 33-as VAL teljesítményindexe már önmagában is kiemelkedő teljesítményt takar, ennyivel azonban nem elégedett meg. 81-80-as hazai vezetésnél, amikor éppen a hajrára került kisebb gödörbe csapata és már csak néhány másodperc volt hátra a találkozóból, akkor jött a vendégek 11-esének varázslata, íme:

A videót ezen a linken megnézhetitek!

Openjobmetis Varese legjobb dobói: Ferrero 16, Davies 14, Kangur 13/3.

Betaland Capo d’Orlando legjobb dobói: Boatright 31/15, Jasaitis 16/6, Bowers 12/6.

Boatright parádés teljesítménye miatt egyik szemünk sírhat, míg másik nevethet, hiszen egyrész sajnos az amerikai játékos éppen Perl posztján remekel, kiszorítani őt ebben a szezonban már szinte lehetetlen, viszont nélküle aligha lenne esélye a bennmaradásra az Orlandina Basketnek, és mivel honfitársunknak még a következő szezonra is szerződése van, míg Boatrightot ilyen produktumai után aligha tudja majd megtartani a kiscsapat, Zoli számára hosszabb távon többet érhet a csapat megmaradó Serie A-s tagsága. Az ifjú magyar bedobó számára az utóbbi találkozókon igencsak mérsékelt teljesítményt nyújtó Vojiszlav Sztojanovics posztján és státuszában is nyílhat még esély a csapatba kerülésre, igen ám, de a szerb U18-as válogatott vezérét pont azzal a kitélellel sikerült nagyobb és gazdagabb klubok elöl megszerezni, hogy a Capo d' Orlandónál kezdőposztot ígértek a szerb tinitalentumnak.

Perl Zoltán Orlandina Basketje a jövő heti kupahétvégét (a Capo nem érintett a milánói nyolcas döntőben) követően két hét múlva, február 28-án vasárnap, 18.15-ös kezdéssel a Pasta Reggia Caserta gárdáját fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus