Perlék a végjátékban omlottak össze

Végletekig hektikus mérkőzésen, a hajrát csúnyán elbukva kapott ki az ezúttal jól, de nem kiemelkedően kosarazó Perl Zoltán Orlandinája
 

Pasta Reggia Caserta - Betaland Capo d' Orlando 78-66 (11-13, 21-14, 18-30, 28-9)

Perl Zoltán a kezdőcsapat tagjaként 33 játékpercet a parketten töltve 10 pontot szerzett (2/3-as dupla- és 2/4-es triplamutatóval), ezen felül 3 lepattanó és 1 szerzett labda szerepelt a neve mellett, míg a negatív oldalon 4 eladott labda és 2 beütött fault állt.

Pasta Reggia Caserta legjobb dobói: D. Cinciarini 17/12, M. Downs 16/6, D. Hunt 10, P. Siva 10/3.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: S. Nicevic 14, L. Bowers 11/3, Perl Zoltán 10/6.

Vlado Ilievszki csak civilben lehetett ott Casertában, így a rutinos macedón irányító helyett a 20 éves Tomasso Laquintana volt Perl Zoltán kezdő hátvédtársa az egyes poszton, míg a mindössze 17 éves szlovák Mario Ihring került a keretbe, mint cserekarmester. Zoliék számára jobb hír volt, hogy az elmúlt 3 hétben hiányzó Laurence Bowers-t sikerült harckész állapotba „drótozni”, így az amerikai magasember a kispadra már leülhetett. A soha nem látott vendég kezdő ötös (Laquintana-Perl-Jasaitis-Metreveli-Oriakhi) kezdetben remekül működött, a fegyelmezetten játszó szicíliaiak uralták is az első negyedet. A folytatásban fordult a kocka,  Cinciarini jóvoltából a második negyed már a hazaiaké volt, ám nem ez volt az utolsó fordulat a dél-olasz derbin.

A harmadik negyedben az Ilievszkit remekül helyettesítő Laquintana bátor játékának és a visszatérő Bowers pontjainak köszönhetően imponáló, 30-18-as negyedet futva 7 ponttal (50-57) vezettek Perlék, volt még azonban egy óriási fordulat az ütközetben. A záró játékrész feléhez közeledve úgy tűnt, hogy a szigorúan védekező kékmezes vendégcsapat el tudja hozni a két bajnoki pontot Casertából. 62-55-ös Capo vezetésnél - úgy, hogy Zoliék ha nem is kiemelkedően jól, de nagyon összeszedetten kosaraztak - semmi nem utalt újabb fordulatra, azonban olyan blackout következett, amire a legrosszabb álmaikban sem gondoltak volna vendégoldalon. Hiba hibát követett, a vendéglátó Juve pedig nemcsak visszajött a derbibe, hanem egy 23-2-es „futással” simává és magabiztossá tette a hazai győzelmet. Perl Zoltán utolsó másodpercekben szerzett duplája már csak szépségtapasz volt az addigra teljesen széteső csapat számára.

Zoliék legközelebb jövő hét vasárnap, 18.15-ös kezdéssel a Vanoli Cremonát fogadják hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus