Podgorica - Fehérvár, 18:30 (Sport2)

Ma este a magyar bajnok Alba Fehérvár együttese lejátssza negyedik mérkőzését is az idei EuroCup kiírásában - ellenfelük az Adria Ligás Buducsnoszt lesz a montenegrói fővárosban, Podgoricában. A találkozót 18:30-as műsorkezdettel közvetíti a Sport2 csatorna is. Hogy kikkel is kell farkasszemet néznie a magyar csapatnak, és mi várható, azt nézzük kicsit részletesebben!

EuroCup, Első Csoportkör, F csoport, 4. forduló
Buducsnoszt(montenegrói, 1-2) - Alba Fehérvár(magyar, 0-3)  18:30 (TV - Sport2)

A hazaiak a nyáron elég rendesen átalakultak. A húzónevek közül távozott az amerikai irányító, Dee Bost, a finn center, Gerald Lee, illetve a palánk alól nagyon fog hiányozni Dusko Bunics is. Egyes poszton minőségi pótlás érkezett, hiszen Bost helyét a tavalyi Adria Liga MVP-je, Aleksandar Capin vette át, ő, illetve a két maradó húzóember, Cedomir Vitkovac és Aleksza Popovics alkotják a csapat gerincét, ők a legveszélyesebb játékosai a montenegrói bajnoknak. Komoly erősítésnek számít Szuad Sehovics is, akinek eddig kifejezetten jól megy a játék.

A palánk alatt már kissé felemás a helyzet, hiszen Jaleel Akindele és William Coleman egyelőre nem igazán tudják pótolni a távozókat, főleg a csapategység szenvedi meg egyelőre, hogy a tavalyi keret felbomlott. A cserepadot erősítették, hiszen leigazolták Milos Komatinát és Bojan Szuboticsot is a palánk alá - utóbbi kettő megszerzése sem jelent egyelőre azonban megoldást a problémákra, főleg hogy Szubotics nem is nagyon játszik egyelőre. A cseréknél két maradó, Vladimir Mihajlovics és Marko Popovics a két külső poszton leginkább bevethető kosaras.

Várható rotáció:
Capin - A.Popovics - Szuad Sehovics - Vitkovac - Akindele
Mihajlovics - M.Popovics - Coleman - Komatina

Mivel két napja, hétfőn este egy nagyon kemény, végletekig kiélezett küzdelmet vívtak a Crvena Zvezdával, így nem kizárt, hogy ma este többen is lehetőséget kapnak, hogy Igor Jovovics vezetőedző frissen tudja tartani játékosait.

Nagyon felemás képet mutatott eddig idén a Buducsnoszt, és elég nagy csalódást keltenek az előzetes várakozásokhoz képest. Az Adria Ligát 1-2-vel nyitották, aztán most már zsinórban három győzelemnél tartanak, főleg ez utóbbi, Zvezda elleni siker (62-60) volt komoly fegyvertény. A EuroCupban azonban eddig meg sem közelítik valós tudásukat - előbb az utolsó másodpercben kaptak ki Thesszalonikiben (84-85), majd alig verték meg a török TED Ankarát (80-73), a múlt héten pedig kiütötte őket a Nyiznyij Novgorod Oroszországban (62-83).

Amíg az AL-ben tudják hozni a legfőbb erősségüknek számító védekezést, a EuroCupban eddig nagyon nem megy ez nekik, hiszen 80.3 kapott pontot átlagolnak az eddigi három meccs alapján, ez borzasztóan sok, főleg az ő szintjükhöz mérten. A támadójáték sem túl jó, Capin megszerzésével eddig nem tudják maximalizálni a lehetőségeiket, olyan még idén nem fordult elő, hogy háromnál több ember egyszerre jól játsszon, és leginkább ez az állítás csak két emberre vagy ennyire sem igaz.

A túloldal sem büszkélkedhet az utóbbi hetek eredményeivel, hiszen a fehérváriak öt vesztes meccs után tudtak nyerni Szombathelyen, ott is -19-ről kellett fordítaniuk. Az teljesen egyértelmű, hogy előzetesen ez volt az az összecsapás, amelyet a legnehezebbnek, a legkevésbé nyerhetőnek tartott mindenki, és hiába nincs finoman szóval sem bombaformában a Buducsnoszt, ez még mindig igaz. Ha valahol, akkor itt most senki nem vár győzelmet, de talán még túl szoros meccset sem az erőviszonyok alapján.

Nehéz megmondani, hol lehet megfogni a montenegróiakat, és a leginkább adódó "sehol" válasz mellett egyértelműen a palánk alatt lenne keresnivalója az Albának, a periméteren jobbnál jobb egyéni játékosok tobzódnak a podgoricai keretben. Mivel azonban centert nem sikerült szereznie még a magyar együttesnek, így továbbra is a Tóth Norbert - Somogyi Gergő - Maurice Kemp trió palánk alatti munkájára kell hagyatkoznia Carlos Fradének.

Az esélytelenek nyugalma maximálisan segítheti a fehévári alakulatot, ha más nem is, de hogy ez mire lesz elég, azt a Sport2-n, 18:30-as műsorkezdettel megnézhetitek majd élőben is!

Hajrá Fehérvár, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus