Pongó Marcell masszív dupla-duplája ellenére kikapott csapata

Az OrangeAcademy magyar irányítója 15 pont mellett 14 gólpasszt is jegyzett, de csapata kikapott az eddigi utolsótól, így már a tabella legalján található.

A német másodosztály alapszakaszának 28. fordulóját játszották le a hétvégén, az OrangeAcademy pedig a vele azonos mérleggel, 6-21-gyel álló, utolsó helyezett Baunachot fogadta.

A találkozó elején még a hazaiak vezettek, ám a második negyedben átvette az irányítást a vendég gárda, amely sokáig előnyben kosarazott. A végjáték izgalmasan alakult, mindkét együttes volt jobb helyzetben a másiknál a rendes játékidő utolsó perceiben, és végül a weissenhorni alakulat kiharcolta a hosszabbítást. Itt aztán megint a Baunach ragadta magához a kezdeményezést, és a ráadásban végig vezetve győzött 92-90-re.

Az Ulm fiókcsapatának két magyarja közül Fazekas Máté nem volt nevezve az összecsapásra, Pongó Marcell viszont több, mint 40 percet töltött a parketten, ami alatt 15 pontos (5/10 dupla, 0/3 tripla, 5/7 büntető), 14 gólpasszos, nagyon masszív dupla-duplával zárt, ami mellett volt még 1 pattanója, 2-2 szerzett és eladott labdája, illetve 2 beütött faultja. Összességében 20 VAL-lal az OrangeAcademy egyik vezére volt, de ezúttal ez is kevésnek bizonyult.

Ez a vereség azt jelenti, hogy két fordulóval a vége előtt Pongóék az utolsó helyre csúsztak, egy győzelemmel áll előttük a Baunach és az épphogy kikapó Ehingen - borzasztóan nehéz helyzetben van az együttes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus