Pongóék mindkét eheti meccsüket elvesztették

Hiába játszott ma egészen kiválóan a magyar irányító, a Hamburgtól és pénteken a Hanautól is kikapott az OrangeAcademy, amelynek alig maradt esélye a bennmaradásra.

A német másodosztály alapszakaszának 25. fordulóját a hét közben rendezték, és pénteken a két magyart is soraiban tudó OrangeAcademy a jelenleg PO-helyen álló Hanau vendége volt. A találkozó első három negyede szorosan alakult, a záró felvonásnak még előnyből vágott neki a weissenhorni alakulat, de az utolsó játékrész elején állva hagyta ellenfelét a hazai együttes, amely végül 65-58-ra győzött.

Fazekas Mátét nem nevezte a mérkőzésre az Ulm fiókcsapata, Pongó Marcellnek pedig nem ment a játék - valamivel több mint 33 perc alatt 2 pontot (1/5 dupla, 0/3 tripla), 3 gólpasszt, 1-1 pattanót és szerzett labdát, illetve 4-4 beütött faultot és eladott labdát jegyzett, ami -4 VAL-nak felelt meg.

A mai napon már a 26. játéknap van terítéken, és az OrangeAcademy most hazai pályán lépett pályára, a 10-15-tel 11. helyen álló Hamburgot látta vendégül a délután folyamán. A vendégek az első négy perc után átvették a mérkőzés irányítását, és egészen a harmadik negyed elejéig előnyben játszottak. Nagyon hullámzó volt a harmadik 10 perc, aminek a végén egy ponttal a hazaiak vezettek (61-60), és a negyedik negyed nagy részében is ők vezettek. Az utolsó két percre még egállal fordultak a csapatok (70-70), de a végjátékban előnybe került a Hamburg, amely kihasználta ezt, és 82-79-re győzött.

Mindkét magyar lehetőséget kapott ezúttal. Pongó volt csapata és a mezőny legjobbja 26 pontjával (6/10 dupla, 4/5 tripla, 2/3 büntető), 7 gólpasszával, 5 pattanójával, 4 eladott labdájával és 3 faultjával, ami 32 perc alatt 28 VAL-t jelentett az irányító számára. Fazekas 4 percet tölthetett a parkettán, ami alatt statisztika nem került a neve mellé.

Az OrangeAcademy ezzel 5-21-gyel áll négy fordulóval az alapszakasz vége előtt az utolsó előtti, 15. helyen, és két győzelemmel van lemaradva a még bennmaradást jelentő 14. pozíciótól és az Ehingentől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus