Pontgazdag meccsen búcsúzott a Körmend a FIBA-kupától

Korán összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni az Egis Körmend csapata a francia ASVEL ellen, így kiesett a FIBA-kupából. 

FIBA Europe Cup, csoportkör, 6. mérkőzés

Egis Körmend - ASVEL-Villeurbanne 86-97 (22-27, 22-23, 22-22, 20-25)

Körmend: Perry 19, Channels 16/9, Ferencz 18/12, Dickerson 2, Duinker 8
cserék: Katura 5/3, Lakosa 4, Tóth N. 12/6, Farkas 2, Németh A. -

Kipontozódott: Perry, Tóth N. 

A franciák két talán legjobb játékosuk, Charles Kahudi és David Andersen nélkül érkeztek Körmendre, de még így is bőven akadt kiváló kosaras a tízes keretben. Gyakorlatilag valamennyi. 

Channels és Ferencz triplái után öttel ment a Körmend az elején, az ASVEL a negyed közepén egyenlített. Aztán Newbill és Chassang tripláival már hattal vezetett is. A vendégek jobban iparkodtak, mint legutóbb Mons-ban, hét triplát dobtak tíz perc alatt. A pontgazdag negyed végén 22-27 állt a táblán. Tartotta magát a Körmend, de a második negyed közepén ellépett az ASVEL. 29-37-nél jött Teo Cizmic időkérése. Néhány pontot faragott hátrányából csapata, Perry pontjaival négyig sikerült zárkózni, de ismét jött két gyors vendég tripla és egy újabb időkérés itt. Newbill és Channels váltott triplát a félidő végén. 44-50 volt ekkor az állás.

Villámrajttal kettőig zárkózott a Körmend. Tóth Norbert triplája után pedig ár csak egy volt a hátrány, de egy eladott labda után Newbill már az ötödik hármasát dobta, megint ellépett az ASVEL. A játékvezetők sorra ítélték a támadó hibákat, főleg a Körmend ellen, aztán amikor Newbill is így járt, reklamálásért még technikait is kapott. Nem sikerült ezt pontokra váltani, a negyed közepén mínusz nyolcnál kért időt Teo Csizmics. A szegény ember és az ág történetében a Körmend volt az előbbi, a játékvezetői trió pedig az utóbbi szereplő. Ez is benne volt, hogy tíz fölé ment a vendégelőny. Katura és Ferencz tartotta versenyben csapatát, de mindig volt válasz a franciáktól. Hatig küzdötte magát az MTE a kisszünetre. Perry kétszer is faulttal együtt dobott kosarat majd zsákolt, 75-79-nél Jackson mester kért időt. Perry ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, amiből öt pontot hozott az ASVEL. Fokozódott a feszültség, Ferencz pontjaival újra ott lihegett ellenfele mögött a Körmend. Néhány hiba és Newbill 8. triplája azonban eldöntötte a mérkőzést. 

Teo Cizmic: – Ma is megpróbáltuk megnyerni a mérkőzést, sajnálom, hogy nem sikerült. Nagyon keményen készültünk, és ugyanígy küzdöttünk is. Néha jól ment, aztán voltak rossz periódusaink. A korábbi teljesítményünknél ma sokkal jobban játszottunk, a fiúk nagyot harcoltak. A végén volt esélyünk még szorosabbá tenni a találkozót, emiatt nem tudtam lehetőséget adni Németh Ákosnak, amit sajnálok. Aztán egy eladott labda miatt ezt az esélyt elvesztettük. Hiába, egy háttérben és állományban is nagyon erős ellenfelünk volt. Örülök a látott küzdésnek és a jó időszakoknak, most már teljes figyelmünkkel a bajnokság felé fordulunk.

John David Jackson: – Tudtuk, hogy két előző hazai meccsét megnyerte a Körmend és még volt esélye legjobb harmadikként továbbmenni. Hosszú utat tettünk meg és sok fiatal játékost hoztunk, mindenki kapott lehetőséget a külföldiek mellett. Örülök a győzelemnek, amit egyik legjobban dobó játékosunk nélkül értünk el. Sajnálom a Körmendet, mert jól játszottak, további sikereket kívánok nekik.

Fotó és Slide: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus