Remeklő Hangával kezdte jól a playoffot a Baskonia

Honfitársunk vezetésével a baszkok a védőoldalon törték meg a Gran Canaria ellenállását, és 1-0-ra vezetnek a negyeddöntős párharcban. 

 

Spanyol bajnokság, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Saski Baskonia (2.) - Herbalife Gran Canaria (7.) 71-59

Az első negyedben Hanga vezetésével védekezési erődemonstrációt tartott a Baskonia, mindössze 7 pontot engedélyeztek a Kanáriknak, amikor viszont honfitársunk pihent, azonnal fel tudott pörögni a Gran Canaria, és ez a lendület kitartott a félidőig, aminek köszönhetően közelebb jöttek. Ebben az időszakban elsősorban a grúz Shengeliára számíthatott a Baskonia támadásban, a magasember 11 pontig jutott. 

Fordulás után megint előkapta brutális védekezését a baszk alakulat, és bár támadásban ők sem villogtak, végig tartották a 8-10 pontos előnyüket. Az utolsó játékrész elején aztán Hanga vezetésével kicsit megrázta magát a csapat támadásban is, 13 pontra hízott az előnyük, innentől kezdve pedig simán kontrollálták a végjátékot. 

Hanga Ádám ismét alig pihent, 31 és fél percet kapott, ez idő alatt 17 pontig (5/6 kétpontos, 2/5 tripla, 1/1 büntető) jutott, mellette 8 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 szerzett és 2 eladott labdát jegyzett, illetve 2 blokkot is kiosztott. Két faultja mellett hármat kiharcolt, összességében magasan csapata legértékesebb játékosa volt a mai estén (26 VAL), ráadásul egy-két szépségdíjas megoldással is észrevétette magát. 

A Baskonia legjobb dobói: Hanga 17/6, Shengelia 13/3, Larkin 11/3.
A Gran Canaria legjobb dobói: Aguilar 12/3, Kuric 11/6, Oliver 8/6, Pasecniks 8.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus