Riválistól kapott ki az Estudiantes, Perl Zoltán keveset játszott

Az első félidőben még Perllel a soraiban tartotta magát az Estudiantes, a második félidőben viszont a madridiak csak üldözték a Badalonát. 

ACB Liga, alapszakasz, 7. forduló:

Movistar Estudiantes - Divina Seguros Joventut 69-83

A mérkőzés előtt 3-3-as mérleggel a holtversenyben 6-8. helyen álló Joventut látogatott a 2-3-mal álló madridi Estudianteshez, és szoros első félidőt játszottak a felek. A hazaiaknál jobban megoszlottak a terhek az első negyedben, a játékrész végén a csereként beálló Perl gólpasszából alakult ki a 21-17-es részeredmény. A második negyedtől kezdve aztán egyre jobban játszott a badalonai alakulat, a rutinos argentin válogatott hátvéd, Nicolas Laprovittola vezérletével átvették a játék irányítását. A harmadik negyedben óriási birkózás folyt a pályán, alig-alig esett kosár, a zárónegyednek 54-60-as állással futottak neki a felek. Itt aztán egy villámgyors 6-0-val nyitottak a vendégek és úgy tűnt, el is döntik a meccset, ám a hazaiak Brizuela és Jankovic vezérletével szintén 6-0-val válaszoltak, így a végjátéknak 60-66-ról futottak neki a felek. Dawson azonban triplával és duplával, Laporvittola pedig szintén egy hármassal lehűtötte a kedélyeket, innen már nem volt visszaút az Estudiantes számára.

Perl Zoltán az első negyed végén és a második negyed elején kapott kicsivel kevesebb, mint 5 játékpercet, ez idő alatt nem szerzett pontot (0/4 kétpontossal zárt), volt viszont két lepattanója, egy szerzett labdája és egy gólpassza, a negatív oldalon egy kapott blokk és egy fault szerepelt. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus