Rómában újabb kulcsmeccs vár Hangáékra! (Élőképpel!)

A rájátszás reményének életben tartásához Rómában is győznie kell az elmúlt héten végre újra bajnokit nyerő Hanga-társulatnak.

Az elmúlt hétvégén, egy borzalmas szériát megszakítva, végre újra nyert hazai csarnokában a Sidigas Avellino. Hanga Ádámék idei szezonjuk egyik legjobb játékával (talán csak a Milano elleni bravúr-sikerük volt ehhez mérhető) simán verték a play off szempontjából közvetlen riválisuknak számító Virtus Bolognát. A sikerben döntő érdemei voltak Hanga Ádámnak, aki szintén emlékezetes teljesítményt nyújtott a  hat nappal ezelőtti bajnokin, több saját szezoncsúcsát megdöntve, nemcsak a találkozó MVP-je lett, hanem a tekintélyes Sportando.com, a Serie A 24. fordulójának válogatottjába is beválasztotta, mint 6. embert.

Ezúttal egy újabb Virtus az ellenfél, a Virtus Roma, az a Roma, amely felettébb szeszélyes teljesítményt nyújt ebben az évadban. A rómaiak az EuroCup nyolcaddöntőjében búcsúztak az európai kupaszintértől, így már csak a bajnoki küzdelmekre koncentrálhatnak, ez pedig felettébb jól megy az utóbbi hetekben a fővárosiaknak. Amióta kiesett az Eurokupából, három egymás követő bajnoki mérkőzését is megnyerte a Roma, így a bajnokság első felében még a mezőny második felében botladozó gárda egy csapásra ismét a legjobb 8-ért küzd. A két csapat decemberi, avellinói bajnokiján nagy küzdelemben 74-70-re nyertek Ádámék, így egy esetleges mai vendéggyőzelem azt jelentené, hogy az Avellino nemcsak utoléri pontszámban a jelenleg 9. helyen álló riválisát, hanem kettejük összevetésében meg is előzi azt. Kettejük említett bajnoki ütközetében római színekben még nem volt ott három olyan kosaras, aki ma már kulcsemberei a Virtusnak: Austin Freeman, Ndudi Ebi és Ramel Curry is komoly erősítést jelentettek azóta a ma hazai pályán játszó Stipcevic-ék számára, így a papírforma ma már inkább a házigazda felé hajlik.

A szombaton 20.30-tól kezdődő Virtus Acea Roma - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 25. fordulójának további programja:

Reggio Emilia -  Umana Venezia  04/04 18:30
Consultinvest Pesaro -  Vanoli Cremona  04/04 20:30
Vitasnella Cantù -  Capo d'Orlando  04/04 20:30
Virtus Bologna -  Varese  04/04 20:30
Dinamo Sassari -  Dolomiti Trento  04/04 20:30
Enel Brindisi -  Tesi Pistoia  04/04 20:30
JuveCaserta -  EA7  Milano  06/04 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus