Rosco Allen parádésan játszott, de az Obradoiro kikapott

Rosco Allen 20 pontot termelt a ligaharmadiknak, neki köszönhetően maradt versenyben az Obradoiro - a végén a kezében maradt a győzelem.

Rio Natura Monbus Obradoiro - Iberostar Tenerife 81-82 (22-17, 19-25, 21-20, 19-20)

A forduló előtt a dobogón tanyázó Tenerife ellen remekül kezdett az Obradoiro, az első negyedet követően öt ponttal voltak előrébb - a másodikban aztán beindult az esélyesebb vendégcsapat, onnantól kezdve fej-fej mellett haladtak a felek. A negyedik negyedben szinte végig Rosco Allen csapata volt előnyben, a magyar válogatott mellett a Pusztovij-Dulkys-Bendzius trió húzta az Obradoirót, de a Tenerife is több lábon állt, öt játékos érte el a 10 pontos határt. Az utolsó két percben ez döntött, a hazaiak elfogytak támadásban, Allen 2+1-es játékán kívül nem született hazai pont, miközben a vendégek Bogris és San Miguel révén többször is eredményesek voltak. Az Obradoiro nem dobott jól, de küzdöttek: 13 támadópattanót szedtek össze és 18 eladott labdába hajszolták bele az ellenfelet, de végül ez sem volt elég. 

Bár Rosco Allen csak a padról szállt be, így is csapata legeredményesebbje volt: 20 pontját kiváló dobásokkal szerezte (2/2 tripla, 3/6 kétpontos, 8/9 büntető), mellette 4 lepattanója, 2 eladott és egy szerzett labdája volt. 3 faultot beütött, viszont hatot kiharcolt, 22 VAL-lal és +5-ös plusz/mínusz mutatóval zárt. Az utolsó pillanatokban egyébként lehetősége lett volna a győztes kosarat is megszerezni, sajnos a dobása kimaradt. 

Az Obradoiro legjobb dobói: Allen 20/6, Bendzius 17/9, Dulkys 13/9.
A Tenerife legjobb dobói: San Miguel 18/12, White 14/6, Doornekamp 12/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus