Tartu Rock - Egis Körmend (18:00)

Továbbjutásról döntő találkozót játszik holnap este az Egis Körmend a Tartu Rock vendégeként az EuroChallenge csoportkör utolsó fordulójában.

Győzelem, vagy kiesés? A jó kezdést követően, két hazai és egy utolsó másodperces, idegenbeli vereség után győzelmi kényszerben lépnek pályára Ferenczék az EuroChallenge csoportkör utolsó fordulójában. Könnyen előfordulhat, hogy hiába arat sikert a Körmend az észt Tartu Rock vendégeként, nem léphet tovább, ugyanis már nem a saját kezében van sorsa a továbbjutást illetően.

EuroChallenge, Csoportkör – 6. forduló, 2014. december 16.
Tartu Rock (észt, 4-1) - Egis Körmend (magyar, 2-3)18:00

A Tartu már könnyű helyzetben van, ugyanis az eredményektől függetlenül már ott van a legjobb 16 között. Ennek ellenére az észtek figyeltek játékosaik játékperceire a hétvégi bajnokin, minden bizonnyal frissebbek lesznek a vendéglátók a körmendieknél. 

A hazai pontvadászatban egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a vasiak, amit csak tetézett a hétvégi, szegedi vereség is. A támadójáték szervezettségében jelentős javulást kell eszközölniük, mert másképp nem várható tőlük előrelépés. Burgess érkezésével nem azért esett vissza Lemon teljesítménye - a sérülésén felül -, mert kevesebbet birtokolja a játékszert. Hasznos tudna lenni a labda nélküli mozgások után is, csak meg kell találni a helyét, a figurákat, melyek passzolnak rá. Ez érvényes a többi húzóemberre is - akár Ferenczről, vagy Tóthról beszélünk, mindkettőben több rejlik, mint amit ki tudtak hozni magukból a jelenlegi helyzetben. A kényszer azonban nem pusztán a hatékony támadójátékot, hanem a minél jobb védekezést is megköveteli, hogy szerencsés esetben kivívhassa a továbbjutást a piros-fekete csapat.

Csak abban az esetben van értelme bármilyen számolgatásnak, ha a Körmend győz, közvetlen riválisa, a Rovinari pedig veszít. Amennyiben létrejönnek a várt végkimenetelek, akkor sem lehetnek nyugodtak a piros-feketék, ugyanis a Rovinari pontkülönbsége +16, míg a körmendieké -15.

A Körmend továbbjut, ha:

- a Körmend győzelme és a Rovinari veresége összesen több mint 31 pontos - tehát mondjuk 8 ponttal nyernek Ante Pericáék, a románok pedig 24 ponttal kapnak ki. Ebben az esetben a Körmend kosáraránya jobb összességében és ez a döntő - a két csapat azonos pontszámmal fog állni, az egymás elleni eredményekben pedig egállal végeztek.

- a körmendi győzelem és a román vereség összesen pont 31 pontos lesz. Ebben az esetben három eset lehetséges:

a., pontosan 15 ponttal nyer a Körmend és pontosan 16 ponttal kap ki a Rovinari. Ebben az esetben mindkét csapat kosáraránya 1, ugyanannyi pontot dobnak, mint amennyit kapnak - ilyenkor a több pontot dobó csapat megy tovább, és ebben egyelőre jó a Körmend, 10 ponttal többet szereztek, mint a Rovinari.

b. kevesebb mint 15 ponttal nyer a Körmend, de több mint 16-tal kap ki a Rovinari és összesen 31 lesz a két meccs különbsége - tehát például 10-zel nyer a Körmend és 21-gyel kap ki a Rovinari. Ebben az esetben a kosárkülönbség ugyan megegyezik a két csapatnál, de a kosárarány miatt a több pontot dobó és többet is kapó csapat megy majd tovább. Ahogyan az előbb, úgy itt is jó egyelőre a Körmend, hiszen jelenleg több dobott ponttal állnak.

c. több mint 15 ponttal nyer a Körmend, de kevesebb mint 16-tal kap ki a Rovinari és összesen 31 lesz a két meccs különbség - tehát például 20-szal nyer a Körmend és 11-gyel kap ki a Rovinari. Ebben az esetben is megegyezik a kosárkülönbség a két csapatnál, de a kosárarány miatt az a csapat megy tovább, amelyik kevesebb pontot dobott és kevesebbet is kapott.

Van tehát lehetőség a számolgatásra, de minden azzal kezdődik, hogy a Körmendnek nyerni kell, a románoknak pedig kikapni és összesen megvan ez a 31-es bűvös szám.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus