Továbbra sem léphet pályára Pongó Marcell csapata

Amennyiben minden jól alakul, akkor talán még ebben a naptári évben le tud játszani egy mérkőzést a Pongó Marcellt is a keretében tudó német másodosztályú, Nürnberg Falcons.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, november elején az egész keret karanténba került, miután a korábbi összecsapásaikat követő tesztelés során tíz pozitív koronavírusos esetet találtak.

Előzetesen úgy tűnt, hogy a Paderborn (december 9.), a Kirchheim (december 12.) és a Leverkusen (december 19.) elleni bajnoki mérkőzéseket is lejátszhatják, azonban a csapatorvossal, az ellenfelekkel valamint a bajnokságot működtető gazdasági társasággal egyeztetve, végül mindhárom összecsapás halasztásra került.

Nem akarunk kockáztatni. Bár minden játékosunk negatív teszteredményt produkált, az orvosi stábbal való egyeztetést követően arra az álláspontra jutottunk, hogy a sportolóink jelenlegi edzettségi állapota nem éri el azt a szintet, ami a mérkőzéseken való helytálláshoz elegendő. A célunk az, hogy a december 27-i Hagen elleni idegenbeli meccsünkön parkettre léphessünk” - mondta Ralph Junge a Falcons ügyvezető igazgatója.

A Nürnberg a 2020/2021-es idényben eleddig mindössze öt mérkőzést tudott lejátszani, melyeken mérlege, két győzelem és három vereség.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus