Újabb El Clásicót nyert meg Madridban a Barca

A kupadöntő és az Euroliga után a bajnokságban is legyőzte az ősi rivális Realt a Barcelona, a katalánok továbbra is Hanga nélkül játszva erősítették meg első helyüket.

ACB Liga, alapszakasz, 24. forduló

Real Madrid (18-6) – FC Barcelona Lassa (20-4) 76-82

Hanga Ádám a Real Madrid elleni nagy rangadón sem volt ott a Barcelonával, ami a spanyol kupadöntő és az Euroliga után már a harmadik El Clásico volt bő egy hónap leforgása alatt. A találkozónak nagy tétje volt, hiszen a Real egy győzelemmel beérhette riválisát a tabella élén, míg a Barca sikerével kétmeccsnyi (plusz egymás elleni) előnyhöz juthatott az első helyen. Ezt a derbit (is) a Barca kezdte jobban (3-13), de Laso időkérése után az első negyedben már 11 pontos Llull főszereplésével az első tízperc végére egalizált a Real (17-17). Llull mellé Carroll is felzárkózott 10 ponttal, a Barcában viszont nyolc játékos osztozott a pontokon közel azonos arányban 29-29-nél. Ezt követően aztán zsinórban három triplát varázsolt be Smits és Heurtel révén a katalán gárda, aminek köszönhetően 40-45-ös állással vonulhattak nagyszünetre a felek.

A második félidő elején ismét el tudott lépni 10 ponttal a Barca (45-55), aminek köszönhetően hosszú percekre állandósult a vendégek vezetése, hiába próbált meg mindent a Real, a gránátvörös-kékek állták a sarat. A hajrának 66-68-ról vágtak neki a csapatok, mikor Kuric és Pangos süllyesztettek el egy-egy nagy triplát, így ismét megnyugtató távolságba került a Barca. Az utolsó percekben sem változott a játék képe, a vendégeknek mindenre volt válaszuk és teljesen megérdemelten, lényegében végig vezetve húzták be ezt az El Clásicót is, ami után már egyértelműen az ő kezükben van az alapszakasz-győzelem sorsa.

A Real Madrid legjobb dobói: Carroll 15/9, Llull 13/9, Ayon 10
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 15/9, Kuric 13/9, Claver 12, Oriola 10

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus