Újra összecsap a Szolnok és a Falco

Ezúttal a FIBA Europe Cupban méri össze tudását az előző idény magyar bajnoka és ezüstérmese, a helyszín újra a Tiszaliget - íme a mérkőzés felvezetője.

FIBA Europe Cup, H csoport, 1. forduló
Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2018.10.17., szerda, 18:00

Friss emlékei lehetnek a két együttesnek egymásról, hiszen 10 nappal ezelőtt ugyanez volt a felállás a magyar bajnokságban, és akkor tükörsimán, 20 ponttal (88-68) győzött a bajnok Szolnoki Olaj KK. Azóta a Falco megszerezte első győzelmét, a sok sebből vérző Kaposvárt verte Gasper Okorn együttese (79-60), az Olaj pedig elszenvedte első vereségét Sopronban (82-81). Ettől függetlenül az egymás elleni összecsapás annyira egyoldalúan alakult, hogy itt egyértelmű esélyesnek tekinthető a hazai gárda.

Kulcspárharc lesz a Milosevics-Bruinsma ütközet, az határozta meg a bajnoki mérkőzés összképét és az, hogy a Falco nem tudott mit kezdeni a Szolnok védekezésével, egyetlen vezér sem volt a szombathelyieknél, aki elő tudott volna lépni. Váradi Benedekék nyilván tanultak abból a meccsből, de kérdés, hogy a jelenlegi keret, játék és forma elég-e ahhoz, hogy meglepetést okozzon a Falco a Tiszaligetben. Dragan Alekszicséknek a Sopron elleni kisiklás ellenére nagyon nem kell változtatniuk, az első két bajnokit tükörsimán vették, és arra még mindig tudnak alapozni.

Esélyesebb az Olaj, de lehet, hogy pont ez lesz a Falco előnye - az október 6-ai meccs után nem sokan számolnak az ő győzelmükkel, és ha a szolnoki játékosok is túlságosan arra a találkozóra alapoznak, érheti őket meglepetés.

A találkozót a TV élőben nem közvetíti, de az internetes adás elérhetőségét a holnapi napon közzétesszük!

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus