Velencei revansra készülnek Hangáék (Élőképpel!)

Meglepetés-győzelemmel erősítené meg play off pozícióját a Hanga Ádámmal a soraiban ezúttal Velencében fellépő Scandone Avellino

Velence már félig-meddig ünnepi díszben fogadja avellinói vendégeit: a helyiek már javában készülnek a jövő héten kezdődő velencei karneválra, és talán nem is sejtik, a délről érkező zöld-fehérek apró ünneprontásra készülnek azzal, hogy visszavágnak az októberi avellinói vereségért, amikor a Venezia óriási csatában, egy kiélezett végjáték után elhozta a két bajnoki pontot Campania tartományból. Persze a realitások talaján maradva ma nem Hangáék a favoritok, mi több, talán azt is kijelenthetjük, az esélytelenek nyugalmával várhatják a vasárnap esti ütközetet a Talierco zsúfolt háza előtt.

Bajnokság 2.0 - így fogalmazott Frank Vitucci, a Sidigas szakvezetője, amikor arról beszélt, hogy kéthetes bajnoki szünetet követően miként kell csapatának a következő hónapokra tekintenie. Ez a rövid szünet arra volt jó, hogy "reseteljük a rendszereinket", ezzel mintegy újraindítsuk az Avellinót, egy teljesen új szakasz kezdődik mától, egy új bajnokság, és a következő cél a bajnoki rájátszás elérése minél jobb pozícióból - zárta így a mondandóját a zöld fehérek mestere.

Míg Ádáméknál mindenki egészséges, és teljes kerettel tudtak már tegnap Nápolyból Velencébe repülni, addig a házigazdák egyik legjobbjának, az ex-római Phil Goss-nak játéka erősen kérdéses. Az amerikai pontgyárost részben pótolhatja a nagyratörő lagúnalakók új igazolása, az amerikai-olasz Jarrius Jackson, akit a másodosztályú Napoli Baskettől szereztek meg. Goss hiányában elsősorban a horvát Hrvoje Peric, az ex-soproni Jeff Viggiano, a tavaly még sienai Nelson Spencer, és az ex-NBA-s Julyan Stone pontjaira számíthat Carlo Recalcati, a hazaiak veterán mestere, aki nem győzte az egekig magasztalni soros ellenfelét. Az idén már a 70. születésnapját ünneplő szakember szerint az Avellinónak az élen állók közt lenne a helye a Serie A-ban, de kitért Hanga Ádámra is, akit az olimpiai ezüstérmes (2004-ben Athénban az olasz válogatottat vezette az olimpiai döntőbe) mester úgy jellemzett, mint egy olyan játékost, akit mindenki a csapatában szeretne.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Umana Venezia - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy vasárnap 18.00-tól az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást is indít a forduló valamennyi mérkőzéséről, amely csak (egyszerű) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 16.. fordulójának további programja:

EA7  Milano -  Vanoli Cremona  25/01 16:30
Pasta Reggia Caserta -  Acea Roma  25/01 18:15
Granarolo Bologna -  Dinamo Sassari  25/01 18:15
Tesi Group Pistoia -  Capo d'Orlando  25/01 18:15
Consultinvest Pesaro -  Enel Brindisi  25/01 18:15
Reggio Emilia -  Dolomiti Trento  25/01 20:30
Vitasnella Cantù -  Pallacanestro Varese  26/01 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

fotók: Scandone Avellino/Fabrizio Nigro

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus