Vereséget szenvedett és csoportutolsó lett a Paks

A félidőben 30 pontos hátrányban volt Braniszlav Dzunics együttese, és bár a második félidőben rákapcsoltak, 68-81-re kikaptak.

EuroChallenge, Első csoportkör, F csoport, 6. forduló
Atomerőmű SE (magyar, 1-5) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (román, 1-5) 68-81
(18-24, 5-29, 25-16, 20-12)

Atomerőmű SE: Dugat 14, Baki 8/3, Markovics 15, Szabó 2, Jones 22.
Csere: Tóth -, Körtélyesi 5/3, Antóni 2, Illés -.

Cluj-Napoca: Millage 12, Barnette 14/3, Hargrove 7/3, Silvasan 22/18, Lalovics 7/3.
Csere: Mandache 10/6, Csuics 3, Baciu 2, Jucan 4.

A meccs részletes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A Kolozsvár kezdte jobban mérkőzést; Silvasan triplájára és az azt követő Lalovics kettesre ugyan még érkezett válasz hazai oldalról, majd a negyed derekára egyre inkább kezdték megbosszulni magukat a piros-kékek pontatlanságai (12-18).  Időben rázta meg magát az Atom, hiszen a Markovics, Dugat, Jones trió gyors ütemben termelt hat egységet, ezzel a játékrész hajrájára újra szoros meccset nézhetett a paksi publikum. Az utolsó pillanatokban azonban a vendégeknek jött ki jobban lépés, Curtis Millage pontjai után 6 pontos román vezetéssel folytatódott a mérkőzés.

Dühítő paksi hibákkal folytatódott a második etap, hiszen előbb Mandache dobta át a komplett hazai védvonalat, majd Tóth Ádám eladott labdáját szintén ő büntette meg – ezúttal egy ziccerrel. A percek múlásával tovább romlottak a hazai kilátások, hiába a mérkőzés tétnélkülisége – a győzni akarás inkább a kolozsvári szemekben csillogott (21-40). Köszönhetően a sok hiányzónak, bátran nyúlt az ifikhez Dzunics mester, ám ez aligha szolgálhat mentségül arra, hogy legénysége mindössze öt pontot lapátolt össze a negyed alatt (23-53).

A pauza után némileg lassabb ütemben csordogált tovább a mérkőzés. Adok-kapok következett, majd néhány reménykeltő paksi momentum; Jones és Markovics vezényletével sikerült néhány egységet olvasztani a vendégek nyomasztó előnyéből (37-59). Hiába a kolozsvári időkérés, a trend a hátralevő percekben is folytatódott, ezúttal Dugat vette át stafétát és kerültek így még közelebb a vendéglátók. (48-69)

Az utolsó negyeded első perceiben kispadon maradt a Kolozsvár; előbb Jones húzta be Körtélyesi alley-oop átadását, majd ő maga is hintett egy tempót (54-69). Marcel Tenter intette magához az övéit - immár nem először -, ám szavai minden bizonnyal süket fülekre találtak, folytatódott a piros-kékek ámokfutása. A játékrész közepére Baki Gergely büntetői után a fór a lélektani 10 pontra csökkent, sőt Jones elképesztő horogdobása után már azon is belül került a Paks! Megjött a hazai publikum hangja, hiszen bő négy perc még hátravolt a találkozóból, a bravúr pedig egyre elérhetőbb magasságokba került! A Kolozsvár azonban a hajrára szigorított védekezésén, így a remény romba dőlt. Az ASE vereséggel búcsúzott az európai porondtól.

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus