Vojvoda újra remekelt, megvan az első bajnoki győzelem

Vojvoda Dávid eddigi legjobb teljesítményével vezette idei első bajnoki győzelmére a Reggianát.

Serie A, alapszakasz, 3. forduló:

Acqua San Bernardo Cantú - Grissin Bon Reggio Emilia 75-92 

Vojvoda Dávid csereként, az első negyed hatodik percében szállt be a mérkőzésbe, összesen 23 perc 48 másodpercet tölthetett a pályán harmadik olasz bajnokiján, ezalatt 15 pontot (duplából 2/2, triplából 2/4, büntetőből 5/5) tett a közösbe, volt 5 lepattanója, 2 asszisztja, 3 kiharcotl faultja, a negatív oldalon pedig 2 eladott labdája és  2 személyi hibája (19 VAL). Vojvoda ma több mutatóban (játékperc, pontszám, lepattanó, assziszt, VAL) is megdöntötte saját egyéni eddigi Serie A-rekordját. 

Az első negyedben villámrajtot vett a Reggio Emilia és a 0-10-es kezdés meg is adta a bajnoki alaphangját, a hazaiak innentől kezdve a negyedik negyed végéig csak futottak az eredmény után. A keretét nagyszerűen forgató Buscaglia mester és legénysége végig kézben tartotta a mérkőzést. A vendégek oldalán sokan nyújtottak kiváló teljesítményt és legnagyobb örömünkre a legjobb közülük ezúttal Vojvoda Dávid volt, aki újfent nemcsak érett és hasznos produktumával tűnt ki, hanem eredményessége miatt is a mezőny legjobbjai között említhettük. Kijelenthetjük, hogy válogatott klasszisunk bajnokiról bajnokira nyújt egyre jobb teljesítményt. A Reggiana nem kis részben honfitársunknak is köszönhetően idegenben is végig magabiztosan vezetve, imponáló dominanciával nyerte meg az összecsapást, megszerezve ezzel első bajnoki győzelmét.

Cantú legjobb dobói: C. Young 16, K. Hayes 16/6, W. Clark 16/6
Reggio Emilia legjobb dobói: Vojvoda Dávid 15/6, R. Upshaw 14/12, S. Fontecchio 14/3

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 4. fordulójában, október 13-án, vasárnap 18:30-tól a Vanoli Cremonát fogadja hazai pályán.

 

Fotó: Flick.com/Basketinside

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus