Vojvodát nem lehet megállítani, újra ő volt a nyerőember

Ezúttal Pesaro tapsolhatott Vojvoda Dávid remek teljesítményének, válogatottunk újfent csapata legjobbjaként vezette győzelemre a Reggianát.

Serie A alapszakasz, 6. forduló:

Carpegna Prosciutto Pesaro - Grissin Bon Reggio Emilia  65  - 90

Vojvoda Dávid az első negyed 8. percében csereként állt be, összesen 28 percet tölthetett a parketten, ezalatt 20 pontot dobott (7/12 a mezőnyből, közte 4/7 a tripla, és 2/2 a büntető), leszedett 2 lepattanót, volt 1 asszisztja, 2 labdát szerzett, kiharcolt 2 faultot, míg a negatív oldalon 1 eladott labda szerepelt, és összeségében 20 VAL-lal zárta a találkozót.       

Reggio Emilia újabb, immáron sorozatban a 4. bajnoki győzelmének volt meghatározó alakja a cserepadról beszálló Vojvoda Dávid. Az eddig nyeretlen Pesaro otthonában remekült kezdett a Reggiana, 21-11-re húztak el a vendégek, magabiztos előny azonban hamar köddé vált, egy hazai 10-0-s rohamnak köszönhetően úgy nézett ki, talpra tud állni a házigazda. Ekkor jött a magyar klasszis, aki új lendületet tudott adni övéinek, így a második negyedben újra a kezébe vette a gyeplőt a piros-fehér vendégalakulat. A szünet után ugyan még visszajött a meccsbe, és ki is egyenlített a Pesaro, de ezután megint Vojvoda percei következtek, honfitársunk két "vojás" hármassal hűtötte le a hazai kedélyeket. Innen már nem volt visszaút a Pesarónak, és a bajnoki utolsó percei a vendégek örömjátékáról szóltak, a Reggio Emilia végül fölényes magabiztossággal húzta be a két bajnoki pontot.

Mai győzelmükkel a Serie A 3. helyére jöttek fel Vojvodáék, és így még nagyobb tétje lesz a jövő heti emilia-romagna-i derbinek, ahol a szerb világklasszis, Milos Teodoszics nevével fémjelzett veretlen listavezető "szomszéd", a Virtus Bologna vizitál majd Reggio Emiliában.

Pesaro legjobb dobói:  C.Chapman 14/3, F. Mussini 13/9, V. Pusica 11/3, J. Barford 11/3

Reggio Emilia legjobb dobói:  Vojvoda Dávid 20/12 , R. Upshaw 20/12, D.Johnson-Odom 14/6

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 7. fordulójában, november 3-án, jövő hét vasárnapján, a veretlen listavezető Virtus Bolognát fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus