A B-csoport első körének összefoglalója

Megkezdődött a spanyolországi kosárlabda vb. A görögök nagyon könnyedén hozták a kötelezőt, simán verték Szenegált. Argentína egyetlen magabiztos, ponterős negyedet követően, közelítve a száz dobott pontot, lerendezte Puerto Ricót. A honosított Andray Blatche extrájával megszorongatta Horvátországot Fülöp-szigetek válogatottja, ám Bojan Bogdanovicéknak helyén volt az eszük a hosszabbításban, így megmenekültek.

Férfi kosárlabda világbajnokság, Spanyolország, csoportkör, 1. forduló, B-csoport

Görögország (1-0)- Szenegál (0-1) 87-64

Nem sokáig voltak meccsben az afrikaiak, Bourousis vezetésével már az első negyed közepén 13-5-re lépett meg a görög válogatott és ennél közelebb már nem is engedték magukhoz Szenegált. A negyedet 18-9-cel zárták, aztán a második tíz percben állva hagyták Diengéket, hiszen egy brutális, 25-4-es etappal demoralizálták őket. Kaimakoglou elemében érezte magát ebben a játékrészben, sorra harcolta ki a faultokat és dobta a kosarakat, ő vezette erre a hadjáratra Görögországot - félidőben már 45-17-re vezettek, kiütésről beszélhettünk.

A nagyszünet után nem erőltették meg magukat, a harmadik negyedet egálta hozta Szenegál és a záró etapban is partiban voltak, de ez már nem osztott, nem szorzott. Kaimakoglu végül húsz ponttal (7/11 mezőnyből, 6/8 tripla) és nyolc lepattanóval zárt, mellette szintén kintről büntetett Vasileiadis (3/6 tripla), Gianni Antetokounpo pedig rontott mezőnykísérlet nélkül zárt (2/2, 7/8 büntető, 11 pont). A  görögök hihetetlenül dobtak kintről (54%), de eközben a palánk alatt is uralkodtak (43-31 lepattanóarány).

A szenegáliaknál Dieng óriási dupla-duplát hozott (21 pont, 14 lepattanó, 3 steal), de egymaga kevésnek bizonyult és pontjai jó részét ő is a második félidőben gyűjtötte össze. A görögök meggyőzen mutatkoztak be tehát.

Görögország legjobb dobói: Kaimakoglu 20/18, Vasileiadis 13/9, Antetokounmpo 11.
Szenegál legjobb dobói: Dieng 21, Badji 14, Ndoye 11/6.

 

Puerto Rico (0-1) - Argentína (1-0) 75-98

Ponterős első negyeddel nyitottak az argentinok, Nocioni vezetésével 8 pontos előnyre tettek szert. Puerto Rico a második negyedre stabilizálta játékát, pedig Arroyo két falttal a padon pihent. Balkman, majd Huertas szállította egymaga a pontokat, de a túloldalról Safar egyre - másra írta a pontokat az eredményjelzőre, tíz egységet termelt ebben a negyedben. A félidőhöz érve, bár akadtak felzárkózási kísérletek Bareáék részéről, magabiztosan őrizte előnyét Argentína.

Hatalmas lendülettel jöttek ki a Dél-amerikaiak a második félidőre, és a ponterősen játszó Nocioni és Scola vezetésével a harmadik negyedben eldöntötték a találkozót. Puerto Rico csak elvétve tudott kosarat szerezni, míg az argentinok húsz pontosra hizlalták fórjukat, s kicsit tartalékolhattak is a holnapi mérkőzésükre.

Puerto Rico legjobb dobói: Barea 24/15, Balkam 10, Vassallo 9/3.
Argentína legjobb dobói: Scola 20, Safar 18/12, Nocioni 18/9.

 

Horvátország (1-0)- Fülöp-szigetek (0-1) 81-78 - hosszabbítás után

Hiába ment már az első negyed után 23-9-re a tavalyi Eb egyik legkellemesebb meglepetését jelentő horvát válogatott, a Brooklyn Nets centere, Andray Blatche (28 pont, 12 lepattanó) gyenge kezdés után megtalálta a "dobókezét" és elkezdte szórni a triplákat, ennek eredményeként már a félidőre ledolgozott nyolc egységnyit hátrányából az ázsiai együttes.

A fordulás után sokáig nem változott az alapfelállás, de a negyedik etapban rátett egy lapáttal a Fülöp-szigetek, így nem tudta lezárni a derbit Jasmin Repesa legénysége, olyannyira nem, hogy egyenlíteni és vezeti is tudtak a 17 pontos, 4 lepattanós Chan által még egy átlagon fölülit produkciót felvonultató "filippínók" és William duplájával kiharcolták a hosszabbítást!

A horvátok a ráadásban sem tudták korán eldönteni a legfőbb kérdést, ám higgadt büntetőzésüknek és magabiztos lepattanózásuknak köszönhetően behúzták a meccset, pedig Blatche-nek volt még egy extra triplája az utolsó fél percben négy egységnyi hátrányban.

A 10 pontos, 9 lepattanós, 4 gólpasszos Dario Saric máris letette a névjegyét a vb-n, de a Nets új légiósa, Bogdanovic is bevert 26 pontot 50 százalékos mezőnymutatóval.

Horvátország legjobb dobói: Boj. Bogdanovic 26/6, Simon 12/6, Saric 10
A Fülöp-szigetek legjobb dobói: Blatche 28/9, Chan 17/12, William 6/3

 

A többi csoport eredményeit ezen a linken, a különböző csoportoknál megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus