A járványhelyzet átírhatja az idei Bajnokok Ligájának lebonyolítását

Erre készülhetnek a Falcónál is.

Az ismert európai szakíró, Emiliano Carchia (Sportando) adta hírül először, majd többen megerősítették, hogy a FIBA komolyan fontolgatja, hogy átalakítja a BL idei menetrendjét. Eredetileg négy darab, nyolccsapatos csoportot sorsoltak ki, ahol 14 mérkőzést kellene játszaniuk a gárdáknak, azonban a járványhelyzet eszkalálódása miatt a nemzetközi szövetség erősen hajlik rá, hogy újrasorsolja a csapatokat nyolc darab, négycsapatos csoportba. Így a gárdáknak csak hat meccset kellene játszania, és a kevesebb utazással csökkenteni lehetne a fertőzések kockázatát is. 

Arias Barkas (EuroHoops) annyit tett hozzá, hogy információi szerint a klubokat már tájékoztatták minderről, és a csapatok is alapvetően egyetértenek a tervezett változtatással. Arról egyébként nincs szó, hogy a női Euroligához hasonlóan buborékokat hozzanak létre. 

Korábban a Falcóval kapcsolatban is felmerült, hogy jelen helyzetben nagyon nehéz összeegyeztetni a nemzeti bajnokságokat és a 14 meccses BL-csoportkört, valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy elkezdtek gondolkodni a változtatáson.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus