A Zalgiris amerikai klasszisával erősít jövőre a Barcelona?

A Zalgiris Kaunas amerikai magasembere, Brandon Davies a Eurohoops szerint a CSZKA és a Real ellenében a Barcelonát választotta.

Nikosz Varlasz, a Eurohoops website szakírójának információi szerint az FC Barcelona Lassa megegyezett Brandon Davies-zel. Mivel a Barcelona a spanyol bajnoki negyeddöntőre, a Zalgiris Kaunas pedig a Lietuvos Rytas elleni litván bajnoki döntőre készül, a hírt hivatalosan még nem mostanában fogják megerősíteni, de tekintettel arra, hogy a hírportál az Euroliga globális médiapartnere, az értesülés gyakorlatilag biztosnak tekinthető. 

A 208 centis Brandon Daviest idén az Euroliga legjobb ötösébe választották, miután 14.2 pontot és 5.5 lepattanót átlagolt 56%-os mezőnymutatóval - 34 mérkőzésen játszott Európa legmagasabb szintű klub-versenysorozatában. A Final Four környékén erőteljes érdeklődésről lehetett hallani a CSZKA Moszkva és a Real Madrid részéről, így az esetleges Barcába átigazolás komoly szakmai siker is lenne, hiszen az orosz gárda Európa leggazdagabb klubja, a Real pedig egyrészt közvetlen rivális, másrészt 2013 és 2019 között egyetlen Final Fourról hiányzott, 2015-ben és 2018-ban győzött, idén pedig harmadik lett. 

A júliusban 28. életévét töltő Davies Philadelphiában született, de Utahban nőtt fel, miután örökbe fogadták, mormon vallású, és bár nagy NCAA-programok is szerették volna leigazolni, végül négy évet töltött a helyi Brigham Young Egyetemen. Érdekesség, hogy egy évre eltiltotta az egyetem a sporttól, mert házasság előtti szexuális viszonyt létesített - a barátnőjével.

2013-ban nem draftolták, de kiharcolt egy helyet a Philadelphia 76ers keretében, másfél szezon alatt összesen 71 NBA-mérkőzésen léphetett pályára. 2015 januárjában bontották fel a szerződését, ő pedig átjött Európába - előbb az Elan Chalonban, majd a Varese-ben, végül az AS Monacóban töltött el két és fél évet. 2017 nyarán igazolta le az Euroligás Zalgiris, ahol első évében fokozatosan lendült bele, végül az Euroligában 9.3 pontot és 3.5 lepattanót hozott össze, litván kupagyőzelmet és bajnokságot ünnepelhetett, utóbbinál a döntő MVP-jének is megválasztották. Idén robbant be Európa élvonalába és rögtön az egyik legkelendőbb játékossá is vált az erőcsatár-center. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus