Alekszics: "A harmadik negyedben nem koncentráltunk eléggé"

A Szolnoki Olaj KK együttese tegnap 86-77-es vereséget szenvedett a Buducsnoszt otthonában, az Adria Liga alapszakaszának 22. fordulójában. A mérkőzést követően a két tréner, Dragan Alekszics, illetve Igor Jovovics, valamint két játékosuk, Aleksza Popovics és Tomiszlav Ivosev nyilatkoztak.

Igor Jovovics, a Buducsnoszt vezetőedzője: - Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy azt előre elterveztük, mert amikor nagyobb előnybe kerülhettünk volna, nem figyeltünk oda a védekezésre. 43 pontot kaptunk az első félidőben, ami túl sok, a Szolnok megérdemelten vezetett a nagyszünetben. Tudtuk, mit akarunk, ezért a második félidőben keményebben játszottunk, sok gyorsindítást vezethettünk ennek köszönhetően, és sok könnyű kosarat szereztünk. Nagy előnyre tettünk szert, amit a végéig sikerült megtartanunk, ráadásul minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni.

Aleksza Popovics, a Buducsnoszt swingmanje: - Nagyon fontos siker volt ez számunkra. Az első félidőben rosszul védekeztünk, amit a Szolnok ki is használt, előnyt szerzett. A második félidő már sokkal jobban sikerült, védekezésben agresszívebbek voltunk, támadásban pedig nyugodtak a befejezéseknél. Sikerült olyan előnyre szert tennünk, amivel végig kézben tartottuk a mérkőzés alakulását.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Gratulálok a Buducsnosztnak, megérdemelték a győzelmet. Az egész meccsen nagyon agresszíven játszottak, tudták, mit akarnak. A harmadik negyedben csökkent a koncentrációnk, amit a hazaiak ki is használtak és átvették az irányítást. A záró felvonásban megpróbáltunk visszakapaszkodni a meccsbe, de már túl késő volt. Sok sikert kívánok a podgoricaiaknak az alapszakasz hátralévő részére és a Final Fourhoz.

Tomiszlav Ivosev, a Szolnoki Olaj KK magasembere: - Nem tudtuk kivitelezni azt, amit az öltözőben megbeszéltünk, főleg a második félidőre igaz ez. A Buducsnoszt kihasználta ezt és győzött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus