Alekszics: Cél a továbbjutás

A hét elején kisorsolták a EuroCup csoportokat, így eldőlt, hogy a Szolnoki Olaj KK a D jelű hatosba került. Az ellenfelekről és a célokról az együttes vezetőedzője, Dragan Alekszics, valamint a csapat két válogatott játékosa, Keller Ákos és Wittmann Krisztián nyilatkoztak.

A csapat hivatalos honlapján, szolnokiolaj.hu-n található cikk:

Még mindig ízlelgetjük, hogy milyen - korántsem rossz - társaságba került az Olaj. Az Európa Kupa D-csoportjában EuroLiga-tapasztalattal bíró ellenfelei lesznek az ötszörös magyar bajnoknak. A nemzetközi rutin, az ezzel járó ismertség és az anyagi lehetőségek tekintetében is igen nagy a különbség az Olaj és a többi csapat között, nem a mi javunkra.

- A célunk az, hogy elcsípjük az egyik továbbjutást jelentő helyet - nyilatkozta a sportnapilapnak Dragan Aleksic, a csapat vezetőedzője. - Ám fontos tisztázni: ez nem elvárás, hanem cél.

Mióta kiderült, hogy a debreceni Főnix Csarnokban rendezi hazai EK-meccseit az Olaj, folyamatosan egyeztet a klub és a létesítmény üzemeltetője. Hiszen az öt hazai mérkőzésre kell felépíteni, majd lebontani a pályát, kiszolgálni a csapatokat, szurkolókat. Megfelelvén az sorozat gazdája, a EuroLeague Properties S.A. ellenőreinek.

- Szerintem teljesen jó a sorsolásunk - növelte az optimisták táborát Keller Ákos. - Mondjuk a két orosz csapatnak nem igazán örülök, mert az két hosszú, fárasztó utazást jelent. Persze, hogy van esélyünk továbbjutni. Ez azon fog múlni, hogy a hazai meccseinket hozzuk.

Az induló harminchat csapatból huszonnégy - minden csoportból az első négy - jut tovább. Hozzájuk csatlakozik nyolc, az EuroLiga első csoportköréből kieső csapat. Az így kialakult harminckettes mezőnyt nyolc darab négyes csoportba osztják. Innen az első és a második helyezett lép a legjobb tizenhat közé. Ekkor kezdődik az oda-visszavágós egyenes kieséses szakasz. Az Európa Kupában - szemben az Euroligával és a EuroChallenge-dzsel - nem négyes döntőt rendeznek, hanem két mérkőzés összesített eredménye alapján dől el az elsőség.

- Nem csak a mienk, hanem mindegyik csoport nagyon erős - hangsúlyozta Wittmann Krisztián, az Olaj válogatott irányítója. - Ami a lényeg, hajtani kell és játszani. Ráadásul két fronton kell helytállnunk, az Európa Kupa mellett az Adria Ligában sem szeretnénk csalódást okozni. Egyelőre az utóbbi sorozatra kell koncentrálnunk, hiszen szombaton este hazai pályán kezdünk a Partizán ellen.

Forrás - Új Néplap (Gutai István, Varga Csaba), szolnokiolaj.hu
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus