Alekszics: "Nem volt szerencsénk, hogy most kellett velük játszanunk"

Tegnap este megkezdődött a EuroChallenge második csoportköre a Szolnoki Olaj KK számára is - a magyar együttes 90-68-as vereség szenvedett az olasz Reggio Emilia otthonában. A találkozót követően a két tréner, Massimiliano Menetti és Dragan Alekszics, valamint két játékosuk, Rimantas Kaukenas és Willie Warren mondták el gondolataikat a meccsről. Emellett a fibaeurope.com elkészítette az összecsapás rövid összefoglalóját is.

Massimiliano Menetti, a Reggio Emilia vezetőedzője: - Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, mert érett játékot mutattunk be. Hatalmas győzelmet arattunk legutóbb az Avellino ellen, ám nem volt annyira könnyű megismételni ezt. A srácok nagyon odafigyeltek minden apró részletre, és akkor is koncentráltak, mikor nem estek a dobásaik. A Szolnoki Olaj nem volt egyszerű ellenfél, de nagyon jó hozzáállással játszottunk. Ma nem volt olyan nagy számú közönségünk, mint szokott lenni, de így is nagyszerű légkört teremtettek, és remélem, hogy következőleg még többen jönnek ki. Ez a győzelem lendületet ad a következő, Varese elleni meccsünkre. Jól játszottunk, ezt kell továbbvinnünk még több energiával a további találkozókra.

Rimantas Kaukenas, a Reggio Emilia dobóhátvédje: - Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos meccs volt ez számunkra. Mindent sikerült véghezvinnünk, amit az edzőnk kért tőlünk, mind támadásban, mind védekezésben. Sikerült gyors tempóban játszanunk, sok gyorsindítást befejeznünk, és ez volt a kulcs a sikerünkhöz. Én érkeztem legkésőbb a csapathoz, és még sok mindent meg kell értenem. Kérdezek, figyelek, de még nagyon sokat kell tanulnom és dolgoznom. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és profikkal dolgozhatok együtt, értem ezt a játékosokra és a szakmai stábra is. Mindannyian nyerni akarunk, és teszünk is azért, hogy ez így legyen.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Gratulálok a Reggio Emiliának, nagyon jó formában van a csapatuk, és nem vagyunk túl szerencsések, hogy akkor találkoztunk velük, amikor a legjobb állapotukban vannak. A technikai dolgok döntötték el a találkozót, sajnos túl sok hibát vétettünk, túl sok eladott labdánk volt. Megérdemelten nyertek a hazaiak, mert hatékonyan támadtak és jól védekeztek.

Willie Warren, a Szolnoki Olaj KK hátvédje: - A Grissin Bon nagyszerűen játszott. Az első negyedben erősen kezdtünk mi is, de amint problémákba ütköztünk, szétesett a csapategységünk, és nagyon sok labdát adtunk el, egyszerűen nem tudtunk felnőni a feladathoz. Bár 23 pontot szereztem, nem vagyok elégedett, mert a célom a győzelem volt, ezt pedig nem sikerült elérnünk. A szolnoki meccs egészen biztosan más lesz, keményebben fogunk küzdeni, és megpróbálunk revansot venni.

 

A fibaeurope.com elkészítette a mérkőzés bő három és fél perces összefoglalóját is.

James White két nagy zsákolással is jelentkezett, twitterén pedig azt írta, hogy valószínűleg profi karrierje legnagyobb, meccs közben elkövetett húzását mutatta be tegnap - ismerve eddigi munkásságát, ez azért elég nagy szó.

 

Foto - fibaeurope.com
Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus